Officiellt: Dabo till Saint-Étienne
Dabo mot ASSE i höstas.

Officiellt: Dabo till Saint-Étienne

ASSE vann dragkampen framför flera Premier League klubbar.

Bryan Dabo, 24, från Montpellier blir sommarens första värvning. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt och tilldelats tröja nummer 7. Prissumman sägs vara antingen €2M eller €4M. Dabo jagades av flera klubbar i Frankrike (Marseille närmst) och utomlands. Flera engelska klubbar var ute efter honom (Swansea, Everton, Sunderland, Stoke...).

Dabo kom till Montpellier som 15-åring och skrev proffskontrakt sommaren 2012. Debuterade i Ligue 1 våren 2010 när han var 18 år gammal mot PSG. Har sedan säsongen 09/10 gjort 76 ligamatcher.

ASSE beskriver Dabo som en mångsidig, kraftfull och teknisk spelare, som är en box-till-box när han spelar som central mittfältare. Han kan även spela som högerback vilket han gjorde mycket bra förra säsongen, men jag tror han kommer användas mest på det centrala mittfältet då Galtier sagt att detta är en profil som saknades på mittfältet. Kan själv tillägga det är väldigt bra fart på Dabo, han är offensiv, har stora lungor och löper otroligt mycket, och gillar att utmana.

Kommentarer

Romeyer (president): "Tillsammans med Galtier och personal definerar vi spelarprofiler för att förstärka arbetsstyrkan och forsätta vår utveckling. Dabo var en prioritet och vi tävlade med många klubbar, franska och utländska. Värvningen visar att ASSE blir en allt mer attraktiv klubb. Bryan är en utmärkt spelare men också en bra kille som snabbt kommer att integreras i truppen."

Galtier (tränare): "Jag träffade Bryan i helgen. Det är en grabb med stor potential. Denna profil saknades på mittfältet. Han är 24 år gammal och vill ta nästa steg. Jag tror att Saint-Étienne kan hjälpa honom utvecklas. Det kommer naturligtvis krävas hårt arbete. Han är en kraftfull och atletisk spelare som har en förmåga att anfalla snabbt. Ett ungt hopp för fransk fotboll. Vi spelar tävlingsmatch om fem veckor. Han ville ansluta sig till oss så snabbt som möjligt. Det måste också understrykas att avtalet snabbt nåddes mellan klubbara, Montpellier och Saint-Étienne, och utbytet sker fredligt. Bryan var fri att lämna förra säsongen men stannade. Han och hans agent har alltid velat belöna Montpellier så att klubben kan erhålla ersättning i förhållande till det arbete av utbildning han fått."

Dabo: "Jag är mycket stolt över att ansluta mig till Saint-Étienne. Denna klubb är en del av fransk fotbolls historia. Jag har mycket ambitioner och ser fram emot att få visa min potential. Jag ser också fram emot att möta supportrarna. När jag var i diskussion med Galtier hade jag en önskan om att få ansluta till klubben så fort som möjligt för att hinna komma in i laget. För mig är det myckt viktigt. Förra säsongen fick jag lämna Montpellier om jag ville men jag fann att det inte var heder att lämna sin första klubb bara sådär. I samråd med min omgivning beslutade vi att jag skulle stanna ytterligare ett år för att sedan lämna. Ordförande i Montpellier höll sitt ord. Dessutom vill jag tacka Montpellier eftersom att allt gick mycket bra. När jag kom hit (till ASSE) kände jag mig mycket välkommen av ledare och gruppen. Jag vet att fansen är enastående. Jag är en spelare som älskar trycket och det offentliga stödet."


Romeyer, Dabo, Gatier och Rocheteau.

Max M2016-06-24 14:38:38
Author

Fler artiklar om Saint-Etienne