Officiellt: Nicolas N'Koulou klar för Lyon
Välkommen Nicolas N'Koulou!

Officiellt: Nicolas N'Koulou klar för Lyon

Som en blixt från klar himmel dök ryktet upp på måndagskvällen att Nicolas N'Koulou var i Lyon för att inleda samtal med OL-ledningen på tisdagen.

För bara några dagar sedan så sa rykten att det spåret hade kallnat och att N'Koulou var på väg till antingen Espanyol eller Roma. Men som jag sagt tidigare: Man kan aldrig lita på JMA, särskilt inte under Silly Season!

På tisdagskvällen, snabbt marscherat, så dök denna bilden upp och samtidigt så gick djungeltrumman: Nicolas N'Koulou genomför just nu sin läkarundersöknig i Lyon!

Sommaren 2015 så försökte JMA köpa N'Koulou från ett Olympique Marseille i ekonomisk nöd. Men Labrune vägrade att sälja honom för € 10 mille till Lyon även om det innebar att N'Koulou skulle gå gratis sommaren 2016.
I stället så köpte Lyon då Yanga-Mbiwa för € 9 mille, en affär som till sist slutade väldigt bra. Men det sista JMA sa, var att Nkoulou alltid var välkommen till Lyon, så länge han inte förlängde med OM! Det gjorde han inte heller och hans sista säsong med OM var inte direkt lysande. Möjligen pga bristande engagemang?

Nicolas N'Koulou är en 180 cm lång mittback som även kan spela DM. Han är 26 år (f.27.03.1990) och en av spelarna i Kameruns landslag där han hittills spelat 68 landskamper. Innebär att han försvinner till CAN under udda år då turneringen spelas (dvs.om Kamerun kvalificerar sig)..

N'Koulou anses för att vara en av de bästa mittbackarna i Ligue 1. En liga som han dessutom känner väl då han spelat där sedan 2008. Han har 86 matcher med Monaco, och 207 matcher/ 5 mål med OM i benen.
Han är snabb, teknisk, positions- och brytsäker och en naturlig ledare i omklädningsrummet. Trots att han till skillnad från Umtiti är högerfotad så ska detta inte vara något problem för N'Koulou.

Tyvärr så innebär förmodligen hans ankomst, att Umtiti lämnar oss efter EM för FC Barcelona.
Men N'Koulou anses vara en fullgod ersättare och dessutom några år äldre vilket kanske kan vara bra? Han kommer dessutom gratis och har skrivit på för 4 år om de första uppgifterna stämmer.
JMA har via Olweb inviterat till presentationen av Lyons nye mittback som äger rum idag, onsdag, och som kan följas på OL TV kl.14.30.

Vi hälsar Nicolas N'Koulou välkommen och ser fram mot den kommande säsongen!

Birgitta Malmborg2016-06-29 11:46:00
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille