Lagbanner
Olympiakos värvar Derbyshire
Matt Derbyshire till Olympiakos!

Olympiakos värvar Derbyshire

Efter många turer fram och tillbaka är det äntligen klart att Matt Derbyshire återvänder till Piraeus och Olympiakos. Prislappen landade på ca 35.000.000 kr. Kontraktet sträcker sig över fyra år.

Succémannen Matt Derbyshire fick tillslut sin vilja igenom och har skrivit på för Olympiakos. Efter Matt´s halvår I Piraeus då han var utlånad ifrån Blackburn fann han sig snabbt tillrätta i Grekland och förklarade gång på gång för media att han var här för att stanna. Att han sedan charmade publiken och Olympiakos ledningen med sitt otroliga målsinne fick också Olympiakos att vilja få dit honom på en permanent basis, något man nu lyckats med. Blackburn vägrade för ett par veckor sedan att diskutera en affär under 6 miljoner €uro, något som fick Piraeusklubben att backa. Häromdagen kom dock klubbarna överrens om en övergångssumma på 3 miljoner€, med en bonus på 600.000€ om Olympiakos vinner ligan och dessutom tar sig till gruppspelet i Champions League. Den engelska U-21 landslagsspelaren har skrivit på ett kontrakt på fyra år.

Derbyshire själv är väldigt nöjd över att ha skrivit på för Olympiakos och han förklarade för media vid flertalet tillfällen under säsongens gång att han verkligen ville stanna i Piraeus.

Olympiakosfansen är självklart också mycket lyckliga över köpet då Derbyshire blev något av en publikfavorit under sin vistelse här. På sina 13 matcher (Många av dessa som avbytare) hann han med att näta hela åtta gånger, varav två av målen kom i den fantastiska cupfinalen mot AEK Aten.

Olympiakos pressmeddelande:
P.A.E Olympiakos gör nu värvningen av Matt Derbyshire ifrån Blackburn officiell.

Alexander Makrygiannis2009-06-21 19:40:00
Author

Fler artiklar om Olympiakos