”Den galna serben”
Marko Pantelic uppe på läktaren för att fira med fansen

Den galna serben - Så löd många tidningsrubriker i Grekland efter att Marko Pantelic återigen gjort en strålande match för sitt lag, efter det förlösande 1-0 målet valde Pantelic att fira med fansen och klättrade upp för den tre meter höga läktaren och upp till sin älskade publik.

Efter en utdragen och långtråkig första halvlek som slutade 0-0 small det till rejält i andra halvlek då det blev sex mål, varav två var straffar och en var en riktig frisparksdelikatess. Olympiakos stod för en riktig fighterinsats när man besegrade Pansseraikos i den mest underhållande matchen hittills när man vände 1-2 underläge till 4-2 med 23 minuter kvar på klockan.

Lagen fick bara varsinn farlig chans i första halvlek. Pansseraikos fick ett drömläge när Pardo gör en dålig utspark som Dale snappar upp, han frispelar Georgiadis som i princip bara behöver sätta bollen i nätet men han skjuter utanför.

Olympiakos farliga chans kom precis innan halvtidsvilan då Pansseraikos målvakt boxar ut bollen till Fetfatzidis som testar på volley men skjuter över.

Valverde måste ha tagit fram piskan i omklädningsrummet för det var ett helt annat lag som klev ut på planen. Anstormingen börjar och det första farliga läget får Fetfatzidis som efter en av sin Zizou-dribblingar tar sig igenom och tyvärr skjuter i ribban. Hade bollen gått in hade det mycket väl kunat bli nominerat till årets mål.

Det förlösande målet kommer istället i den 52:a minuten när Zairi slår ett fint inlägg som Pantelic tar emot samtidigt som han är omringad av tre spelare. Han vänder bort hela gänget med högerfoten och avslutar säkert med en yttersida 1-0!

När Olympiaks håller på att trycka som mest så får Pansseraikos en kontring. Dale är stark när han håller ifrån sig orutinerade Potouridis i straffområdet och blir tillslut nerdragen. Domaren blåser starff och Georgiadis gör inga misstag ifrån straffpunkten, 1-1!

Bara två minuter senare får Olympiakos en riktig kalldusch när Gerogiadis snurrar bort halva försvaret på en kontring och kan sätta 1-2 i öppet mål.

Olympiakos kämpar för en kvittering och får en straff efter att Riera blivit neddragen efter han tagit emot bollen efter en fin liten chipp-pass av Modesto. Riera vill ta straffen själv och slår en dålig straff som turligt  går i mål via målvakten, 2-2 i 70:e minuten.

Vid det här läget har Olympiaks bytt ut högerbacken Galitsios och istället satt in Rommedahl för att få lite fart på kanten. Detta ger resultat direkt då Pantelic står rätt placerad framför mål och kan i den 85:e minuten göra så viktiga 3-2 via fint one-touch spel mellan Zairi, Rommedahl och Pantelic.

4-2 kommer av bara farten när Olympiakos i den 89:e minuten får en frispark ett par meter utanför straffområdet. Riera stegar fram med vänsterfoten och knorrar in bollen i mål mot första krysset och får även han göra sitt andra för kvällen.

Summering
Man kan lätt glömma bort den första halvleken i den här matchen då den andra var bländande. Den innehöll det mesta och var riktigt spännade. Många bra spelarinsatser i Olympiakos det finns ett par spelare att nämna, vi kan börja med Marko Pantelic som nu är uppe i 7 mål efter 12 matcher, de flesta som inhoppare. Marko är uppväxt med Olympiakos i sitt hjärta då han fostrades i Olympiakos systerklubb Röda stjärnan. Efter Röda stjärnan bar det av till Grekland och Iraklis, där spenderade han fem år som pojke. Tretton år senare blev han klar för Olympiakos och det var många som gapade när han på sin första presskonferans förklarade sin kärlek för Olympiakos på oklanderlig grekiska! Han kysser klubbmärket vid nästan varje mål och kastar ofta upp sin matchtröja till fansen och nu senast så klättrade han till och med upp till läktaren. Fansen sjumger redan hans namn och fortsätter han såhär så kommer etsa sig fast i många supportras hjärta.

Fetfatzidis fick äntligen en chans på sin naturliga position som släpande anfallare. Han gjorde det strålande och var delaktig i många anfall och det enda som saknades var målet. Även Riera och Zairi gör båda starka insatser och Riera får återigen kröna insatsten som målskytt och är nu uppe i 6 mål. Om man ska vara kritisk så var det dåligt försvarsarbete idag, 18-årige Potouridis fick det lite för tufft mot Dale och visade att han behöver lite mer muskler på kroppen och vart utbytt mot halvskadade Avraam.

Olympiakos (4-4-1-1):
Pardo – Raul Bravo, Mellberg, Potouridis(68' Avraam), Galitsios(71' Rommedahl) – Riera, Fuster, Modesto, Fetfatzidis – Mirallas(24' Zairi) – Pantelic

Matchfakta
Mål: 1-0 Marko Pantelic (35'), 1-1 Georgos Georgiadis (65' str.), 1-2 Georgos Georgiadis (67'), 2-2 Albert Riera (70' str.), 3-2 Marko Pantelic (85'),
4-2 Albert Riera (89')