Ingen final för Marseille
Läktaren Virage Syd gjorde vad dom kunde för att stötta laget. (Bilden är från en annan match)

Marseille missar finalen i UEFA Conference League trots ett massivt spelövertag på Stade Velodrome.

När semifinalerna lottades i UCL var Marseille stora favoriter när dom ställdes mot Holländska Feyenoord.
Trots de gick Marseille på en landmina i första mötet borta i Holland. När fransmännen förlorade med 3-2 efter ett riktigt målkalas.
När semifinal 2 skulle spelas på franskmark kändes Marseille fortfarande som stora favoriter.
De började innan domaren ens blåst igång matchen.
Så bjöd Virage Syd på ett maffigt tifo. Där dom även visade vad dom tycker att UEFA stängt av Virage Nord.
När röken lagt sig efter pyro infernot så hade Marseille redan skaffat sig ett enormt spelövertag.

Marseille tog som väntat tag i taktpinnen och skapade ett massivt tryck där Feyenoord bara fick slå ifrån sig.
Marseille kunde bygga anfall på anfall. Slog inte Feyenoord ifrån sig så vann OM boll högt i deras höga press.

Men dom kom aldrig till några riktiga vassa chanser. Efter cirka 30 minuters spel så skulle Marseille uppförsbacke blir ännu lite brantare. Kuggen i laget Dimitri Payet ligger ner på gräset och läkarvård behövs. Snabbt kan dom konstatera att de är byte på Payet.
Strax efter de tar Feyenoord tag i matchen mer och mer och sista 10 av första halvlek är Feyenoords. Dom hade kanske till och med bästa läget att spräcka målnolla.

Kunde man tro var en repris på första. Marseille kom ut i en otrolig fart. Feyenoord var trygga med sin 3-2 ledning som dom hade ifrån första matchen. Då och då kunde Feyenoord sticka upp på några halvchanser.
Ju längre tiden gick blev publiken mer och mer frustrerad att bollen inte ville in i mål.
De smittade av sig till spelarna också som kände att tiden gick fortare och fortare.

Jorge Sampaoli gick fram och tillbaka för att elda på spelarna. Tillslut rökmössan på argentinaren också.

Men de hjälpte inte mycket och tillslut stod fjärde domaren med skylten och visade att de återstod 5 minuter.
De stod inte på så satt huvuddomaren pipan i munnen och blåste av detta dubbelmöte.
3-2 ifrån första matchen i Holland stod sig. Marseille fick inte hål på Ofir Marciano som höll noll och hjälpte Feyenoord till den första finalen i UEFA Conference League.

Finalen spelas den 25 maj på Arena Kombëtare i Albanien mellan AS Roma och Feyenoord.