Sillysvepet: Barcelona ger inte upp Neymar – Dortmund nära supertalangen

Sillysvepet: Barcelona ger inte upp Neymar – Dortmund nära supertalangen

Det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Här är dagens nyheter.

”€80 miljoner + Dembélé”
FC Barcelona vill fortsatt ha Neymar men det kommer att kosta såväl pengar som Ousmane Dembélé. PSG inser att få klubbar kan betala de stora summorna denna sommar och hoppas därför att en spelare kan komma i utbyte.

PSG vill också ha Pellegrini
Roma hoppas att man kan behålla mittfältaren Lorenzo Pellegrini men de franska mästarna är redo att lösa 24-åringens utköpsklausul.
(Calciomercato)

Martial mot Skriniar + pengar
Inter vill locka över Martial från Manchester. Eftersom United visat intresse för Milan Skriniar hoppas man kunna sänka priset på den franske anfallaren genom att kasta in försvararen i affären.
(CalcioMercato

Thiago Alcantara... säljer sitt hus
Flyttryktena har cirkulerat och nu har Bayerns spanjor satt ut sitt hus till föräljning. Liverpool ska ha erbjudit 20 miljoner euro för spelarens sista år på kontraktet. Tyskarna vill ha det dubbla.
(SportBild

Maitland-Niles lämnar Arsenal?
Mikel Arteta verkar inte längre räkna med ytterspringaren Ainsley Maitland-Niles. 22-åringen ryktas därför vara på väg bort från Emirates i sommar för att få mer a-lagsspel.
(The Athletic)

... och "Partey kommer att förlänga med Atlético"
Arsenals transfermål Thomas Partey är nu nära att istället förlänga sitt kontrakt med Atlético de Madrid. De hävdar...
(AS)

Stuttgart letar nytt i Arsenal 
Han var tidigare i Arsenal. Nu vill Stuttgarts sportsligt ansvarige Sven Mislintat köpa loss Sokratis och låna in Dinos Mavropanos från London-klubben.
(Independent)

Sánchez kan stanna i United…
Manchester United riskerar att dras med Alexis Sánchez även i fortsättningen. Chilenaren ryktas vägra gå ned i lön, vilket gör att Inter inte vill lösa 31-åringen permanent.
(Daily Mail)

… men det hoppas inte Solskjaer
Alexis står på listan av spelare som Ole Gunnar Solskjaer hoppas lämnar Manchester United i sommar. Förutom chilenaren står även Chris Smalling, Marcos Rojo, Phil Jones, Diogo Dalot och Jesse Lingard på försäljningslistan.
(The Telegraph)

Shürrle och Dortmund går skilda vägar
Spelaren och klubben är överens om avsluta arbetet tillsammans. Andreas Shürrle är därmed fria att leta efter ett nytt lag.
(BVB)

Detaljer kvar för Osimhen
Inom kort förväntas Victor Osimhen presenteras som en Napoli-spelare. Enligt Sky Sports är det bara detaljer kvar och inom de kommande dagarna kommer övergången presenteras. Pa Konate har hittat en klubb
Efter tiden i Sundsvall och en träningsperiod med Trelleborg landar vänsterbacken till slut hos Jönköpings Södra.
(Jönköpings Södra)

"Jättelöftet förlänger med Bajen"
Det har funnits intresse i Holland för Hammarbys 17-årige Aimar Sher. Nu uppges att talangen ska skriva på nytt med Bajen istället.
(Expressen)

Paraguayan till Nimes
Den argentinska klubben Talleres de Córdoba har bekräftat att man sålt den paraguayanske landslagsmittfältaren Andrés Cubas till franska Ligue 1-klubben Nimes.
(Talleres hemsida)

Milan köper loss Kjaer
Den danske mittbacken har skrivit på ett permanent avtal med AC Milan som binder honom till klubben till och med 2022. För det får man slanta upp tre och en halv miljoner euro till Sevilla.
(AC Milans hemsida och Milan på SF)

Alabas framtid osäker
Den österrikiske försvaren David Alaba kan lämna Bayern München redan i sommar. Anledningen är att 28-åringen inte kommit överens om ett nytt kontrakt. Både Real Madrid och Manchester City är intresserade av spelaren.
(Bild)

Supertalangen snart klar för Dortmund
Jude Bellingham har varit i ropet den senaste tiden och nu verkar det som att den brittiske diamanten kommer lämna Birmingham för Dortmund. Inte mindre än 25 miljoner euro väntas affären gå loss på.
(Bild)

Kondogbia snart i Nice?
Förutom Fiorentina ska nu även Nice ha gjort ett försök att få över Valencias Geoffrey Kondogbia. Dock fick man avslag på sin första förfrågan.
(RMC)
 
Fenerbahce vill ha veteranen
Fabio Quagliarella har hunnit fylla 37, men det hindrar inte Fenerbahce från att vilja värva honom. Frågan är dock om Sampdoria är beredda att släppa sin notoriske målgörare.
(Sky Sports)
 
”Bayern lånar ut talangen”
Lars Lukas Mai spås gå en ljus framtid till mötes, men för att kunna utvecklas väntas Bayern München låna ut sin mittback till Darmstadt 98 ett år.
(Kickers pappersupplaga, via Liga Zwei)

*** *** ***

TISDAGENS SILLYSVEP

SVENSKAFANS.COM2020-07-15 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans