0 - 1

Orsic frälste Dinamo
Tack ännu en gång Orsic

Dinamo Zagreb tar en blytung seger på bortaplan

Matchen var som en förväntansfull kväll på bio. När du ser fram emot en fullspäckad långfilm med action, men det du allra mest längtade efter, händer under filmens sista fem minuter. Rätt ord - chansfattig tillställning.

HNK Gorica - Dinamo Zagreb = 0-1 (0-0)
Orsic 90(+2) 0-1.

Match startar 21:05
Oväntade problemet för spelarna var det dåliga vädret med regn och hård vind. Spelet var, förmodligen på grund av detta, ganska slitet, och det är värt att notera att Dinamo under de första 45 minuterna inte hade ett enda skott på motståndarens mål.

Minst sagt en fattig första halvlek, där gästerna spelade på minimum av sin kapacitet och ett hemmalag som var för fega för att chansa framåt.

Inför andra halvlek
Ante Cacic inser att det är inte värt att chansa och han kastar in blivande matchhjälten Orsic, kaptenen Ademi och anfallaren Petkovic. Plötsligt öppnas alla dörrar till himmelriket. Dinamo spelar någorlunda bättre, men det är långt ifrån godkänt. Hemmalaget är farligare och trots detta, lyckas skapa en enda målchans på hela matchen.

Men det lilla som Gorica visade upp på hemmaplan, spelade ingen roll. Någonstans djupt inne i min bröstkorg, visste jag att en chans kommer räcka för att plocka samtliga poäng. När klockan tickade på tilläggstid och det såg ut som att det skulle bli en delad pott, gav hemmaförsvaret upp. Ademis nick hittade Orsic vid den andra stolpen, och den ledande HNL-målskytten gjorde återigen mål för Dinamos seger.

Orsic leder skytteligan med sex mål och Dinamo utökar serieledning med åttonde seger. HNK Gorica stannade på näst sista plats och har samma antal poäng som bottenlaget Rijeka.

Summering
Dinamo skrev in tre nya tunga poäng på bortaplan. Den här typen av matcher lär ingen minnas redan nästa morgon. Att vi dessutom vinner matchen, det är inte Dinamos fel. Vinnare skallar och mästarlag vinner matcher på det här viset. Gissar på att spelarna var ointresserade, om det ens kan vara alibi. För vem hade inte varit det när ditt samvete säger att du nästa vecka kommer springa ut på San Siro. Nu vänder vi oss mot det som komma skall och det är en Champions League match på bortaplan i Milano nästa onsdag klockan 18:45!

Spelarbetyg
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionell
2- medel bra
1- amatör

Livakovic 3 - håller nollan andra matchen på raken. Den filmen har vi sett för sällan den här säsongen, Livi får gärna hålla nollan på onsdag!
Lauritsen 2 - blek liksom hela laget, byts ut i 64:e minuten
Theophile-Catherine 2 - tillbaka efter långt frånvaro på grund av skada, godkänd insats