Österrikes trupp inför EM 2016
ÖFB-Team är redo inför sommarens mästerskap!

Österrikes trupp inför EM 2016

Första gången som Österrike kvalificerar sig på egen kraft till ett EM-slutspel. Nu ser ÖFB-Team vassare ut än någonsin.

Årets EM-slutspel i Frankrike blir Österrikes andra i historien. Första gången de deltog i ett Europamästerskap var sommaren 2008. Då blev de direkt kvalificerad, detta på grund av att slutspelet arrangerades i både Österrike och Schweiz.
Det blev dock ingen fin sommarsaga denna gång för Österrike. Istället blev det en mardrömsdebut i EM. Förlust i öppningsmatchen mot Kroatien, efter att Modric placerat in en straff i den fjärde minuten. Sedan blev det oavgjort mot Polen och förlust mot Tyskland. Ett poäng i gruppspelet och Österrike fick bevaka resten utav turneringen från läktaren/tv-soffan.
 
Inför sommarens EM-slutspel ser dock förutsättningarna betydligt ljusare ut för alplaget. Marcel Koller som har lett detta österrikiska landslag i snart fem år har byggt upp ett kollektivt skickligt lag.
 
Följande spelare ska representera Österrike under EM-slutspelet i Frankrike:
 
TOR
 
Robert Almer (Austria Wien) 
 
Koller har stort förtroende för Almer som visade sin tacksamhet genom att hålla nollan i 603 minuter och slog därmed ett nytt österrikiskt rekord i kvalet. Almer har en tung säsong bakom sig. Efter att ha startat säsongen väl drog han sedan på sig en korsbandsskada i november och blev därmed borta från spel i fem månader. Till våren kom Robert Almer tillbaka och har sedan dess visat sig vara fast besluten med att behålla sin plats som nummer ett mellan stolparna.  
 
Ramazan Özcan (FC Ingolstadt)
 
Özcan har en stabil säsong bakom sig. Den 31-årige målvakten släppte in 29 mål på 28 matcher denna säsong, ett facit som är väl godkänt för en spelare i ett mittenlag som Ingolstadt.
 
Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt)
 
Den 25-årige målvakten har inte haft en så lysande säsong. Det blev endast en match för Lindner och det var i DFB-Pokal matchen mot Bremer SV.
 
ABWEHR
 
Aleksander Dragovic (Dynamo Kiev)

 
Mittbacksgeneralen som spelar till vardags i Dynamo Kiev har haft en tung vår. En ankelskada har satt stopp för spel och har gjort att Aleksander inte fått spela sedan den 14:e april för sitt klubblag. Annars har den 26-årige mittbacken visat Europa att han är en framtida mittbacksstjärna. Given i Kollers landslag.
 
Martin Hinteregger (Borussia Mönchengladbach)
 
Hinteregger har även han haft en tung säsong. I höstas led han av en knäskada när han spelade i Salzburg. Sedan lånades han ut till Mönchengladbach där han har fått sparsamt med speltid.
 
Sebastian Prödl (Watford)
 
Premier League mittbacken Prödl som spelar för Watford har fått regelbunden speltid under säsongens gång. Den 28-årige mittbacken har gjort en godkänd första säsong i Premier League efter att han flyttade från Bundesligalaget Werder Bremen förra sommaren.
 
Kevin Wimmer (Tottenham)
 
Det blev lite speltid för Wimmer under hans första säsong i Tottenham, men när han väl spelade gjorde han en stabilt insats som mittback.
 
Christian Fuchs (Leicester)
 
Den gamle vänsterbacksveteranen har en makalös säsong bakom sig. Som alla vet så tog Leicester Premier League titeln i år och Fuchs var en av de viktiga delarna i den välfungerande Ranieri-maskinen.
 
Florian Klein (VFB Stuttgart)
 
Högerbacken har haft en tuff säsong med sitt VFB Stuttgart som åkte ur Bundesliga i år. Räkna med att se en motiverad Klein på högerkanten i Frankrike.
 
Markus Suttner (FC Ingolstadt)
 
Vänsterbacken Suttner har fått regelbunden speltid i Bundesligalaget Ingolstadt och visar upp en fin stabilitet och disciplin. Värdefull reserv till Fuchs om han blir skadad.  

György Garics (SV Darmstadt)
 
Den 32-årige högerbacken fick en bra start hos nykomlingen Darmstadt i Bundesliga denna säsong. En knäskada i början av året gjorde det sedan svårt för honom att ta tillbaka sin startplats i laget. En nyttig reserv som besitter mycket rutin från sin tid i SerieA, österrikiska Bundesliga och nu den tyska Bundesliga.
 
MITTELFELD
 
David Alaba (FCBayern)

 
Landets stora stjärna spelar till vardags i FCBayern på en vänsterbacks position, men har under Guardiola-tiden i München fått agera mer och mer som mittfältare, precis som han gör i Kollers landslag. Alaba har en fri roll i mittfältet och agerar som box to box player. Han besitter både det defensiva såsom det offensiva spelet. Ovärderlig pjäs i detta lagbygge.
 
Julian Baumgartlinger (Bayer Leverkusen)
 
Den före detta Mainz kapten och mittfältsmotorn har under säsongen visat vilken komplett mittfältare han är. Han besitter både tekniken och blicken för spelet, två anledningar till att Bayer Leverkusen värvade honom strax innan EM. Perfekt partner bredvid Alaba i landslaget.
 
Marko Arnautovic (Stoke)
 
Den så kallade ”österrikiska Zlatan” har länge haft stämpeln som en lovande ung talang. Tyvärr har han mentalt inte kunnat hålla en lika hög nivå som han gör med bollen. Denna säsong  har han dock visat upp en sida som man länge har velat se av den nu 27-årige mittfältaren. En spelare som kan hitta på lite allt möjligt när han väl är på spelhumör.
 
Zlatko Junuzovic (Werder Bremen)

 
En kreativ offensiv mittfältare som både gör och assisterar till mål. Zlatko blev Bundesligas tredje bästa assistspelare (13 assist), bakom FCBayern Münchens Douglas Costa (14) och Dortmunds Mkhitaryan (20) i år. Detta visar på den offensiva kvaliteten som Junuzovic besitter.
 
Martin Harnik (VFB Suttgart)
 
En skadedrabbad säsong har Österrikes högerytter haft. Endast 19 matcher och två mål blev det för Harnik i år. Vi kommer även här få se en motiverad spelare som kommer vilja spela till sig ett nytt kontrakt med ett lag eftersom att hans kontrakt med Stuttgart löper ut.
 
Stefan Ilsanker (RB Leipzig)
 
Ilsanker kommer från en lyckad säsong efter att ha gått upp med Leipzig till Bundesliga. En bra reserv för det defensiva mittfältet.
 
Jakob Jantscher (FC Luzern)   
 
En stabil vänstermittfältare som gör sitt jobb. Kan även skapa fina målchanser för lagkamraterna, men kommer förmodligen få begränsad med speltid i sommar.
 
Marcel Sabitzer (RB Leipzig)
 
Den 22-årige offensiva mittfältaren besitter en hel del kvalitet, något han har visat denna säsong i sitt klubblag Leipzig.
 
Allesandro Schöpf (Schalke) 

Schöpf startade hösten med att vara utlånad till 2.Bundesligalaget FC Nürnberg, där han sammanlagt gjorde 22 matcher, sex mål och assist. Till våren fick han chansen i Schalkes A-lag och gjorde sammanlagt tre mål och tre assist på 13 matcher. Bra debutsäsong i Bundesliga för den offensiva mittfältaren. Perfekt joker att slänga in för Koller, då han kan spela på alla offensiva positioner. 
 
ANGRIFF
 
Marc Janko (FC Basel)
 
Med sina 196 cm och 93 kg är Janko den naturliga targetspelaren i detta landslag. Hårt jobbande anfallare som är väldigt viktig i Kollers spelsystem. Med sin storlek och näsa för mål är han lagets vassaste målskytt. En spelare som är på rätt ställe vid rätt tidpunkt.
 
Lukas Hinterseer (FC Ingolstadt)
 
Med sin storlek har spelstil är han den perfekta ersättaren till Janko. En anfallare som har samma kvalitéer som Janko, dock inte på samma nivå.
 
 
Rubin Okotie (1860 München)
 
Ännu en stor anfallare med liknande kvalitéer som Janko och Hinterseer. Tydligt val av Koller att välja tre stycken targetspelare som anfallare i detta EM-slutspel. Schweizaren håller sig till sin spelidé.
 
 
Trolig startelva för Österrike:
 
                                                       Almer
 
Klein                    Dragovic                                 Prödl                      Fuchs
 
 
                           Baumgartlinger                     Alaba
 
 
Harnik                                      Junuzovic                                    Arnautovic
 
                                                    Janko 

Keven Baderkeven.james.bader@gmail.com@Keven_Bader2016-05-31 18:22:00
Author

Fler artiklar om Österrike