Överkomlig lottning för Belgien i VM i Qatar

Under eftermiddagen lottades grupperna till VM i Qatar och för belgisk del blev det en grupp som inte borde ställa till med alltför stora problem.

Belgien kvalade in till VM redan under hösten och har kunnat se fram emot årets VM under ett par månaders tid redan och i eftermiddag fick man äntligen reda på vilka länder som står för motståndet i det stundande gruppspelet i Qatar. På förhand var det grannländerna Nederländerna och Tyskland som på pappret såg ut som de svåraste lotterna som Belgien kunde få. Trots detta visade en omröstning av den belgiska nyhetssajten Sporza att belgarnas drömgrupp, utöver Senegal och Kanada, även inkluderade just Nederländerna. Sannolikt är detta ett resultat av att man inte mött rivalerna från norr i en tävlingsmatch sedan en 0-0 match i VM 1998 då Patrick Kluivert blev utvisad i slutskedet av matchen. Högerbacken Thomas Meunier hade också avslöjat sin önskegrupp i VM tidgare under dagen då han på twitter förklarade att han helst ville möta Uruguay, Senegal, och Skottland. Roberto Martinez däremot menade att det inte fanns något motstånd som han skulle föredra och betonade att alla lagen som kvalificerat sig har kvalitet även fast vissa nationer har mer historia än andra. Ett drömscenario fanns däremot för den belgiska förbundskaptenen som hoppades på att bli lottad i en av de sista grupperna eftersom öppningsmatchen i VM spelas endast en dryg vecka efter det att spelarna från de europeiska ligorna kan ansluta till landslagen.

Roberto Martinez lär därför vara nöjd med att Belgien lottades i grupp F och därför får ett par extra dagar tillsammans med laget innan man tar sig an sin öppningsmatch i VM. För motståndet där står Kanada som gör sin blott andra VM-turnering. I den andra matchen ställs man sedan mot Marocko där flera belgiskbekantingar huserar, bland annat bröderna Mmaee som båda representerat belgiska juniorlandslag, Ilias Chair och Selim Amallah som är födda i Belgien, och Tarik Tissoudali som spelar i Gent och har spelat sin klubblagsfotboll i Belgien de senaste fyra åren. Avslutningsvis ställs de regerande bronsmedaljörerna Belgien mot de regerande silvermedaljörerna Kroatien i vad som på pappret ser ut att vara den tuffaste matchen i gruppen och mycket väl kan komma att avgöra vilka som står som gruppvinnare.

Grupp F
Belgien
Kanada
Marocko
Kroatien

Elliot Engelgren Verstraeteneev1014@gmail.com@Grenengeln2022-04-01 19:25:46
Author

Fler artiklar om Belgien