Sillysvepet: Mario Balotelli nära ny klubb

Sillysvepet: Mario Balotelli nära ny klubb

Fredagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (19:30)

OFFICIELLT: Raphnia presenterad av Barcelona


Roback på lån med köpoption till St. Gallen
Emil Roback, 19, ser ut att lämna de italienska mästarna Milan för Schweiz och St. Gallen. Det ska röra sig om ett lån med köpoption.
(Calciomercato)

OFFICIELLT: Niklas Hult klar för Elfsborg
Elfsborg har gjort klart med sin drömvärvning när Niklas Hult återvänder till Borås.
(IF Elfsborg)

Hadzikadunic erbjuden monsterlön i Saudiarabien
Malmö FF lånade in Dennis Hadzikadunic inför säsongen från ryska Rostov. Nu vill en saudiarabisk klubb värva Hadzikadunic och erbjuder ett megalön, erfar Sportbladet.
(Sportbladet)

Nathan Aké stannar i Manchester City
Det ser inte ut som att Chelsea lyckas matcha prislappen City har på sin mittback Nathan Aké. Det ser därför ut som att han stannar kvar under Pep Guardiola.
(David Ornstein)

Kalmar FF har gjort klart med rutinerad ytterback
Det är Adnan Kojic, 26, som lämnar IF Sylva för Kalmar FF. Kojic har spelat Allsvenskan för Halmstad, Eskilstuna och Varberg tidigare.
(Sportbladet)

FC Sion bekräftar kontakt med Balotelli
Schweiziska FC Sion försöker vära Mario Balotelli och nu bekräftar klubbpresidenten Christian Constantin att kontakt är tagen.
(Klick, via Fotbolltransfers.com)

BK Häcken har lagt ett bud på rivalens supertalang..
Gais Harun Ibrahim, 19, har varit en av lagets främsta spelare i år. Nu har Häcken lagt ett bud på talangen som kan spela på flera positioner.
(Sportexpressen)

..och säljer Berggren till Polen?
Det är flera spelare som finns att tillgå Häcken på det centrala mittfältet och nu vill Rakow Czetochowa värva Gustav Berggren, 24. Häcken, som är nära att lösa Simon Gustafson, ska vara öppna inför att sälja kuggen.
(Sportbladet)

Riyad Mahrez förlänger med City


EFTERMIDDAGEN UPPGIFTER (14:30) 

Lewandowski snart i Barcelona
Barcelona och Bayern München närmar sig en överenskommelse om Robert Lewandowski.
Gnabry stannar i Bayern
Det har spekulerats om en flytt, men Serge Gnabry har bestämt sig för att stanna i Bayern München. 27-åringen väntas skriva på en kontraktsförlängning under de kommande dagarna.
(The Athletic)

… som ligger bra till för de Ligt
Hasan Salihamidzic säger att Bayern München ligger bra till för att värva Matthijs de Ligt från Juventus. Mittbacken är redan överens om de personliga detaljerna och nu ska bara klubbarna nå en överenskommelse.
(Football Italia)

Lingard bestämmer sig snart
Jesse Lingard väntas ta ett beslut om sin framtid kommande vecka. Det blir ingen flytt till USA utan Premier League är fortfarande huvudmålet – men pengarna i Saudiarabien ska också locka.
(The Athletic)

Man United utmanar Chelsea
Chelsea har följt Lens Jonathan Clauss, men nu har Manchester United närmar sig försvararen. 29-åringen är värderad till £8 miljoner.
(Evening Standard)

Arsenal närmar sig Zinchenko?
Arsenal kopplades samman med Oleksandr Zinchenko tidigare under sommaren – och nu har det tagit fart igen.
Spence på läkarundersökning
Djed Spence närmar sig Tottenham allt mer och rapporteras genomgå läkarundersökningen med Spurs under dagen.
(Sky Sports)

Ekitike snart i PSG?
Reims Hugo Ekitike ser ut att landa i PSG inom de kommande dagarna.
Officiellt: Taylor förlänger med Ajax
Kenneth Taylor och Ajax är överens om en kontraktsförlängning. Mittfältarens nya kontrakt sträcker sig till 2027.
(Ajax)

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:45)

Ännu en italienare till Toronto
Federico Bernardeschi ska vara nära att slutföra en övergång till MLS. Klubbarna och spelaren ska vara överens och nu återstår det bara för parterna att skriva på kontraktet. Bernadeschi ser därmed ut att göra Insigne och Criscito sällskap i Toronto.
(Fabrizio Romano) 

Fábregas närmar sig Serie B-klubb
Det har sedan tidigare ryktats om att 35-åringen varit sugen på att fortsätta karriären i Las Palmas. Nu ser det i stället ut att bli Como för den tidigare Arsenal, Barcelona och Chelsea-spelaren.
(Gianluca Di Marzio) 

Lingard till MLS?
DC United och klubbens nya tränare Wayne Rooney försöker att locka över den 29-årige engelsmannen till staterna. Klubben ska vara i diskussioner med mittfältarens representanter och det ser ut som att en flytt bort från Manchester United närmar sig.
(Pablo Iglesias Maurer) 

PSG accelererar för Thuram
Tränaren Christophe Galtier har gjort flytten från Nice till PSG. Nu vill han få med sig mittfältaren Khephren Thuram, fransk U21-landslagsman, till huvudstaden.
(L’Equipe) 

Trio ute efter Aurier
Den förre Tottenhamförsvararen jagas av Fulham, Atlético Madrid och Galatasaray där Londonklubben sägs ligga närmast en signatur för ivorianen som just nu är kontraktlös.
(Fabrice Hawkins) 

Middlesbrough värvar från Manchester City
Boro ser ut att låna in målvakten Zack Steffen från PL-mästarna. Parterna ska vara överens om alla detaljer och amerikanen väntas genomgå läkarundersökningen under dagen.
(Fabrizio Romano) 

Leeds ute efter Kalimuendo
Premier League-klubben för samtal med PSG om en övergång för anfallaren Arnaud Kalimuendo. 20-åringen har spenderat de två senaste säsongerna på lån men nu ska de franska mästarna vara redo att låta fransmannen lämna permanent.
(90min) 

Napoli letar ersättare i PSG
Kalidou Koulibalys flytt till Chelsea ser ut att vara klar vilket innebär att Napoli behöver förstärka på mittbackpositionen. Serie A-klubben ska nu vara i samtal med PSG om en övergång för Abdou Diallo som en direkt ersättare till senegalesen.
(Fabrizio Romano) 

Pépé på väg bort från Arsenal
Arsenal vill göra sig av med ivorianen som inte haft någon vidare tid i London. 27-åringen sägs dra till sig intresse från Sevilla, Marseille, Lyon och Leeds.
(Diaro de Sevilla) 

Atlético nära Molina
Den 24-årige högerbacken ska vara nära att lämna Udinese för La Liga och Atlético Madrid. Bara detaljer återstår innan ett kontrakt ligger på bordet för argentinaren.
(Fabrizio Romano) 

*** ***

Torsdagens Sillysvep 

Svenskafans.com2022-07-15 19:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans