Permitterade spelare känner sig "värdelösa"

Permitterade spelare känner sig "värdelösa"

Vilka spelare som ska permitteras eller inte, är ett svårt val av klubbarna.

Då en permitterad spelare kan byta klubb helt gratis efter 14 dagar, vill klubbarna inte permittera sina mest lovande, bästa och mest värdefulla spelare. Detta gör att klubbarna står inför svåra val.
Besluten kan skapa disharmoni i truppen och få spelare som mår dåligt.
En av de spelare som har blivit permitterade, är Benjamin Tiedemann Hansen, som till vardags tillhör FK Haugesund.
Detta gör att han nu inte är tillfreds med situationen. Och gör att han känner sig värdelös.
"Jag tycker att det är ett underligt sätt att dela truppen på. Antingen permitterar man hela truppen. Eller så permitterar man ingen alls."

Spelare som har blivit fredade av klubben, är bland annat Kevin Nygård och Mikkel Dessler. Just på grund av deras nivå, hur viktiga de är och hur värdefulla de är om de säljs. 
Även Alexander Ammitzbøll, Bejamin Källman och Ibrahama Wadji är fredade. Detta på grund av de är nya i klubben och ännu inte har rätt på pengar från NAV.

Detta med att två spelare är fredade på grund av värdet, har gjort Tiedemann Hansen upprörd.
"Jag är helt säker på att där är många i andra branscher som är i samma situation som mig. Jag är ingen bättre än någon annan. Men man känner sig värdelös. Klubben har sagt saker till mig. Men sen permitterar de mig ändå. Det strider mot de löften jag har fått. Jag känner mig i högsta grad bortvald. Både jag och de andra som har blivit permitterade har varit viktiga för klubben. De har även sagt att de ser en framtid i oss. Men tydligen inte mycket nog."

Folk i "fotbolls-Norge" anser att spelare ska vara solidariska i dessa tider. Men Tiedemann Hansen er inte enig i det.
Efter att ha blivit permitterad, står Tiedemann Hansen fritt fram att byta klubb, vilket han har tankar på.
"Man är sig själv närmast när de gör på detta sättet. Om de hade permitterat hela truppen, hade det ha känts bättre. Nu har de i klubben valt andra i stället för oss. Och det betyder att klubben har varit sig själv närmast. Så det måste vi också vara nu.
Det är inte spelarna som har valt detta. Man säger inte nej till att få pengar och vara i säkerhet, som situationen är nu. Detta är klubbarnas ansvar. Jag ska även ha barn i maj. Så jag är i en svårt situation."



Källa: Bold

Chefredaktör Wallnorge.svenskafans@hotmail.comSFNorge2020-03-19 15:19:00
Author

Fler artiklar om Norge