Lagbanner
Summering av transferfönstret
Bazoer under tiden i Ajax

Summering av transferfönstret

Med en vecka kvar av det portugisiska transferfönstret börjar det sätta sig lite hur Portos trupp kommer se ut under den kommande säsongen. Sen det senaste inlägget har det tillkommit 2 spelare samtidigt som ett par stycken till har gått iväg på lån.

Det handlar om målvakten José Sá (Olympiakos), nye Saidy Janko (Nottingham Forest) och mittfältaren Mikel Agu (Vitória Setúbal) som har blivit utlånade och Jorge (vänsterback från Monaco) samt Riechedly Bazoer (innermitt från Wolfsburg) som har lånats in.

José Sá (utlånad)
Målvakten som stod ungefär halva förra säsongen blir nu alltså utlånad efter att Iker Casillas bestämde sig för att fortsätta samtidigt som förra årets nyförvärv Vaná Alves börjar testas (som andremålvakt åtminstone som det ser ut till en början). Själv trodde jag att José Sá skulle vara förstemålvakt redan i våras.

Saidy Janko (utlånad)
Den på förhand ifrågasatte Janko får nu möjlighet att bevisa sitt värde i The Championship istället. Som det såg ut vid övergången till Porto i somras var det många fransmän som kliade sig i huvudet och mest undrade hur han lyckades ta det steget.

Mikel Agu (utlånad)
Nigerianen som varit utlånad tre säsonger i rad hoppades nog få stanna i Porto den här gången efter att ha spelat lite grann på försäsongen, men positivt för honom är iallafall att han har varit utlånad till Vitória F.C. förut.

Jorge (Ny)
Jorge som tidigare har spelat i Flamengo har en säsong med 22 starter för andraplacerade Monaco bakom sig. 96:an som är en vänsterback har stor potential men borde ses som en backup-pelare med tanke på att Alex Telles finns i truppen, om det inte är så att nån av de två testas på andra positioner.

Riechedly Bazoer (Ny)
Riechedly Bazoers enda ordentliga säsong spelmässigt kom 2015/2016 för Ajax men trots sparsamt med speltid i Wolfsburg ses han som ett framtidslöfte fortfarande. Precis som Jorge är han född 96 och anses ha stor potential och han har även gått igenom alla de Holländska ungdomslandslagen (+ 6st A-landskamper)

Truppen ser då ut som följer
Målvakter
Iker Casillas
Vaná Alves
Fabiano

Backar
Felipe
Alex Telles
Maxi Pereira
Jorge - Lån från Monaco
Chancel Mbemba - Ny från Newcastle
Éder Militão - Ny från São Paulo
João Pedro - Ny från Palmeiras
Chidozie Awaziem - Ny från Porto B
Diogo Leite - Ny från Porto U19

Mittfältare
Danilo Pereira
Óliver Torres
Héctor Herrera
Otávio
Sérgio Oliveira
Riechedly Bazoer - Lån från Wolfsburg
Bruno Costa - Ny från B-laget

Offensiv
Yacine Brahimi
Vincent Aboubakar
Jesús Corona
Moussa Marega
Tiquinho Soares
Adrián López - Tillbaka från lån från Deportivo
Hernâni
André Pereira - Ny från Porto B
Marius Mouandilmadji - Ny från Coton Sport


Matchmässigt har Porto börjat säsongen med tre vinster och en förlust. I slutet av augusti tappade man 2-0 till 2-3 mot Vitória Guimarães hemma vilket såklart inte är ok men med såpass lite av säsongen spelad återstår det att se hur laget egentligen ser ut. Närmast väntar Chaves i ligacupen ikväll

Till sist värt att nämna transfermässigt är även att Jackson Martínez är klar för Portimonense vilket fick åtminstone mig att haja till. Trots troligtvis många skador har han dock ändå bara gjort 7 mål i tävlingsmatcher sedan han lämnade Porto säsongen 14/15 så kanske är det inte en så superchockerande värvning ändå. Men man minns ändå tillbaka till tiden han hade i Porto och den klassanfallare han var då

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2018-09-14 21:34:00
Author

Fler artiklar om Porto