2020-10-11 20:45

Frankrike - Portugal
0 - 0

Portugal plockade poäng mot Frankrike
Portugal och Manchester Citys Bernardo Silva med bollen.

Portugal plockade poäng mot Frankrike

På kärt återseende, lite så kändes det när Portugal klev på planen på Stade de France Paris under söndagskvällen, samma arena som EM-finalen 2016 avgjordes på där Portugal kröntes till Europamästare mot just Frankrike.

Portugal ställde upp (enligt mig) med starkast möjliga startelva med en en 4-2-3-1 uppställning frontad av João Félix, Ronaldo och Bernardo Silva på varsin sida, Bruno Fernandes som nr 10. Stoppklossarna Danilo och William Carvalho på mitten och backlinjen, (från vänster) Guerreiro, Pepe, Dias, Semedo samt Patrício i buren.

En rolig match att se på med hög intensitet. Snabbt uppspelstempo, passpass, stick och jag var överraskades av att se kämparglöden som fanns på plan, tex som när Félix vara nere och lekte vänsterback några gånger, det märktes att Portugal var på tårna i denna match jämfört med tidigare matcher dom senaste veckorna. Laget var disciplinerat i positionerna och gjorde det svårt för fransmännen att tränga sig igenom den, även när Portugal tappade boll var man snabbt tillbaka för att jaga och försvara.

Portugal är bättre i första, Frankrike i andra.

João Félix stöter bort ett perfekt slaget inlägg från Bruno Fernandes som annars hade nått Ronaldo. Pepe nickar en boll i nät som, korrekt, döms bort pga. offside.
Mbappe fintar sig förbi Danilo i straffområdet och försöker chippa in bolen i målen men Patrício står med armarna uträckta och stöter bort bollen.

Liverpools Jota byts in men gör inget större avtryck. I slutminuterna får superlöftet Francisco Trincão hoppa in, han dribblar lite innan han slår en pass till Ronaldo som får iväg ett hårt skott från vänster i 92:a minuten som Lloris stöter ut till hörna.
Tillställningen slutar 0-0.

Ronaldo får jaga målrekord mot något annat lag istället, kanske mot Sverige på onsdag. Portugal toppar gruppen med samma poäng som Frankrike fast med bättre målskillnad

Força Portugal!

Alexander Pereiraalexander.pereira.swe@gmail.com2020-10-12 09:44:31
Author

Fler artiklar om Portugal