Portugal - vinnare av Uefa Nations League 2019!
Mästarna Portugal

Portugal - vinnare av Uefa Nations League 2019!

Europamästarna Portugal tog sin andra titel på tre år när laget besegrade Holland på hemmaplan i Porto.

Matchen började som väntat med att Holland höll i bollen, men lyckades dock inte komma till något riktigt farligt läge. Holländarna hade snäppet mer boll men portugiserna såg snäppet vassare ut när de anföll.

Andra halvlek börjde med ett piggare Holland som pressade på. Portugiserna behöll lugnet och koncentrationen och i den 60 minuten gav det utdelning. Matchen enda mål kom från Gonçalo Guedes som tryckte in 1-0, vackert framspelad av turneringens bästa spelare, Bernardo Silva.

En del ändringar i startelvan från portugiserna sida medans holländarna ställde upp med samma lag som i semifinalen mot England. Gonçalo Guedes fick starta tillsammans med Ronaldo på topp och på mitten spelade Carvalho tillsammans med Bruno Fernandes och Danilo. Mittfältarna gjorde tillsammans en strålande match och stängde ytorna för holländarna

Ytterligare en trofé till det lilla landet på den iberiska halvön och Portugal kan återigen titulera sig själva som mästare av Europa, iaf om du frågar mig! Viva Portugal!

Alexander Pereiraalexander.pereira.swe@gmail.com2019-06-09 23:51:00
Author

Fler artiklar om Portugal