Lagbanner
Éder is back!
Éderzito António Macedo Lopes även känd som Éder

Éder is back!

Efter en längre tids skada så är den portugisiska anfallsstjärnan tillbaka.

SC Braga har registrerat Éder inför Europa League play- off matchen mot Romänska Pandurii. Det är bekräftat att spelaren är väldigt nära att komma tillbaka till toppfotbollen efter flera månaders frånvaro, på grund av alvarlig skada. Spelaren orsakades av brustet ligament i högra knäet och var tvungen till svårartad operation. Éder skadade sig under Taça de Liga (ligacupen) finalen mot Benfica som slutade 3-2 till Braga den 27 februari 2013, som även vann mästerskapet. Eder tycks ha återhämtat sig på ett sensationellt sätt enligt de fysiska indikationer som visas upp under försäsongsträningen. Därför övervägde Braga om att ta med anfallaren på listan inför de preliminära Europa League matcherna som nyligen skickats in till Uefa.

SC Braga spelar första mötet den 22 augusti i Romänien och därefter välkomnar dem Pandurii till Estádio AXA den 29. Det är svårt att avgöra om han spelar första mötet men Bracarenses förutsätter att han får speltid under sista mötet.
 
Många portugiser hoppas på att Éder gör väl ifrån sig och kommer i god form. Framförallt kan han vara svaret på Portugals centrala anfalls kris inför VM 2014. Gör han lika bra som under höstas kommer han säkerligen kallas upp av Paulo Bento (förbundstränaren)

För neutrala som inte minns Éder så kanske ni kommer ihåg dragningen på Michael Carrick i Champions League förra året. Här visar anfallaren upp ett fint tekniskt nummer som resulterar till en assist, Alan var målgöraren.

Länkar en video nedantill




Källa: Abola.pt

Oliver Gustavsson Borronha2013-08-13 13:24:45
Author

Fler artiklar om Portugal