Lagbanner
2020-07-11 20:15

Belenenses - Moreirense

Inför Sverige – Portugal: Paulo Bento ”Vårt mål är att vinna matchen”

Inför Sverige – Portugal: Paulo Bento ”Vårt mål är att vinna matchen”

Det var fyra dagar sedan Seleção lyckades vinna över Sverige och tongångarna är positiva. Portugiserna är nu hoppfulla om att VM-platsen är som gott som klar, men faktum är att Portugal har allt att förlora medan Sverige har allt att vinna.

Innan jag går in på införraporten vill jag sända mina kondoleanser till 20: åriga Alex Marques som tragiskt avlidit den 17/11 -2013. Portugisiska spelaren spelade i sju minuter innan han föll ihop på grund av en hjärtattack. Det råder en stor sorg som får oss människor att släppa leken fotboll när sådant här inträffar en så pass ung person. Vet inte om det här når fram, men det skulle vara ypperligt generöst om det hölls en tyst minut på Friends Arena för bortgångne Alex Marques som inte hann leva sitt liv fullt ut.

Paulo Bento ”Vi är övertygad om att vi kommer lyckas med den spelplan som är idealiserad. Vi tror att spelarna kommer veta och tolka hur det ligger till. Attityden kommer att likna det som såg i Lissabon, och vi är förbereda på svårigheterna. Vi vill ha bollen, dominera och vinna matchen. Vi kommer inte att vara nära vårt område”, sa förbundskaptenen.

Hur ska då Portugal spela som effektivast mot Sverige? Ska laget ligga lågt och gå på kontringar eller ska man försöka äga bollinnehavet?

Jag skulle säga att effektivaste sättet är att göra både. När man väl har boll så ska laget pressas upp för att skapa ytor. Men istället för att stressa fram lägena som man gjorde hemma så låter man Sverige jaga boll på Portugals planhalva. Portugal kommer hamna i svårigheter om Sverige väljer att ha tålamod, vilket kommer vara fallet om man ska lita på vad Hamrén sa i gårdagens presskonferens. Det som kommer straffa Portugal likt alla gånger förr, är om Sverige har inställningen att spela aggressivt när Portugal flyttar fram laget på Sveriges planhalva. För Sveriges del kommer det att ta enorma krafter att både vinna boll och uttnyttja kontringarna till fullo. Ibland får man överväga det för att skapa målchanser mot bättre motstånd. Om det här sker så gäller det för Portugal att ha förmågan att ta sig ur press utan att slarva bort bollen. I samma process kommer ytorna för anfallarna att skapas. Nu tror jag inte att laget kommer avakta och spela på resultat. Paulo Bento’s Portugal lever på uttrycket, anfall är ens bästa försvar.

Trolig startelva för Portugal, 4-3-3:

Rui Patrício, João Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fábio Coentrão, Miguel Veloso, Raul Meireles, João Moutinho, Nani, Hélder Postiga, Ronaldo

Inga konstigheter i startelvan. Mycket möjligt att William Carvalho kanske kommer in som ett sent byte ifall det fortfarande står oavgjort och om Paulo Bento väljer att stärka defensiven, varav Meireles blir utbytt. I ett sådant skede kan även Ricardo Costa eller Luis Neto få chansen.

Vid underläge byts Josué in. Tveksamt om Èder får chansen men skulle vara otroligt intressant och det kan nog alla tugas hålla med om.

Matchen: Sverige vs. Portugal
Plats: Friends Arena, Stockholm
Datum: 19/11 - 2013
Tid: 20:45
Kanaler: TV4, TV4 HD och TV4 Play.


Domare: Howard Webb

Jag är även med i FanTV:s #matchdag Live idag, inför Sverige – Portugal.

Oliver Gustavsson Borronha2013-11-19 11:00:00
Author

Fler artiklar om Portugal