Lagbanner
Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2019-05-26 17:30

Trelleborg - Öster

Licá ersätter för Danny
Licá är en extraordinär spelare som levererar i FC Porto och gjorde en imponerande säsong för Estoril.

Licá ersätter för Danny

Paulo Bento plockar in Portos Licá istället för skadade Danny i en viktig kvalmatch mot Nordirland.

Zenitspelaren Danny återkallades efter att ha blivit undersökt av läkarteamet. En muskelbristning i bakre delen av högra låret hindrar mittfältaren från att spela.

Licá dök upp på morgonen kl10.30 i Obidos och har nu redan integrerats med det resterande Seleção. Det är Licá's första framträdande.

Målvakten Beto har känningar i sin högra höft, och Cristiano Ronaldo som lider av muskelvärk i högra lårets framsida. Spelarna behandlas med speciell rehabilitering på hotellet.

Portugals tränare Paulo Bento förbereder sig för en ”mycket svår” kväll i Belfast efter att Martin Paterson fördömde Ryssland och vann på Windsor Park för tre veckor sedan. ”Det är en varning, inte bara för resultatet, men eftersom det var ett rättvist resultat. Ryssland skapade inte några tydliga lägen.” sa Bento. ”De är en mycket intensiv trupp både offensivt och deffensivt, och de är mycket aggressiva med en direkt typ av fotboll.”

”Vi är beroende av andras resultat” tillade Bento. ”Nordirland har tagit poäng av oss och Ryssland, så det kommer bli mycket svårt, men vi vet att vi måste hålla oss på rätt spår.”


Michael O'Neill, nordirlands tränare fruktar Cristiano Ronaldo men vad som krävs för att stoppa honom. ”Människor ser över hur han skjuter och tar sig igenom spelare, men han även bra på huvudet och har många andra egenskaper. Om du ger Ronaldo yta, det är då det hotas som mest, så vi måste vara försiktiga i hur vi går in i matchen”.

”Det är en massiv match för Portugal – de måste komma hit och vinna”, sa O’Neill. ”Automatisk kvalificering ligger fortfarande i Rysslands händer och de vill ta det ifrån dem. Även med fakta att de inte spelas mot varandra igen. Portugal vet om att de inte har råd att tappa fler poäng”.


Trupplistan av de 23 spelarna: 

Målvakter: Beto (Sevilla), Eduardo (Sporting Braga), Rui Patricio (Sporting CP). 

Försvarare: Bruno Alves (Fenerbahce), Fabio Coentrao (Real Madrid), João Pereira (Valencia), Pepe (Real Madrid), Luís Neto (Zenit), Ricardo Costa (Valencia) och Antunes (Málaga).

Mittfältare: André Martins (Sporting CP), Josué (FC Porto), João Moutinho (AS Monaco), Miguel Veloso (Dynamo Kiev), Raul Meireles (Fenerbahce), Ruben Amorim (Benfica) och Ruben Micael (Sporting Braga). 

Anfallare: Vieirinha (Wolfsburg), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Licá (FC Porto), Nelson Oliveira (Rennes), Hélder Postiga (Zaragoza) och Nani (Manchester United).

Matchfakta:
Nordirland - Portugal
Datum: fredagen den 6/9 – 2013
Tid: kl 20:45
Plats: Windsor Park, Belfast


Betydligt starkare trupp än mot vänskapsmatchen mot Holland, kom gärna med reflektioner.

Källa: Abola.pt, Uefa.com.

 

Oliver Gustavsson Borronha2013-09-03 16:08:00
Author

Fler artiklar om Portugal