Lagbanner
Portugal med Luis Alter: ”Han är i sitt livs form”

Portugal med Luis Alter: ”Han är i sitt livs form”

Vi pratar förväntningar och förhoppningar med Portugal-supportern Luis Alter.

Portugal känns svårtippade den här gången. Hur är förväntningarna i landet?

- Förväntningarna är lika stora som vanligt, det förväntas minst en semifinal!

Mycket fokus ligger förstås på Cristiano Ronaldo, men Quaresma glänste också i förberedelserna. Nu har han skadebekymmer. Hur är status inför kvällen och vad betyder han för laget?

- Quaresma har varit på ett otroligt spelhumör sedan samlingen började, nästan så jag skulle vilja påstå att han är i sitt livs form! Skadan kommer något fruktansvärt olägligt, bara att hoppas den inte påverkar hans form. Han ska göra en sistaminuten-test som det så fint kallas. Det mesta lutar åt att man spar på honom. Hade det varit en EM final skulle han ha spelat.

Vad blir viktigast i premiärmatchen mot Island?

- Tålamod! Att inte bli stressade om 1-0 inte kommer tidigt!

Hur tror du det går?

- Jag tror det blir en seger, sedan hoppas jag att vi klarar av att ta en komfortabel seger så motståndarna höjer lite på ögonbrynen.

Hur långt tar sig Portugal i EM den här gången?

- Nu ska jag vara ärlig och säga att jag är lite för dålig påläst om i vilken halva man hamnar vid en 1:a-plats i gruppspelet eller för den delen 2:a i gruppen, men jag tycker vi har ett riktigt bra lag, där försvaret är för min del det största frågetecknet.

Jag tycker vi har många olika och bra alternativ på mittfältet som jag tror kommer överraska folk en del, om nu Fernando Santos inte stirrar sig blind på namnen och ger dom nya en ärlig chans!

Framåt har vi Ronaldo och Quaresma. Kan Ronaldo vara med i skytteligans topp så tror jag vi kan gå långt! Hjärtat sig hela vägen till finalen. Huvudet säger att det tar slut vid semin mot mardrömsmotståndet Frankrike, som vanligt.

em2024-sponsored-image
John Cederblad2016-06-14 15:30:00

Fler artiklar om Portugal