Lagbanner
Portugisiska lagen i Europa: Uppdatering

Portugisiska lagen i Europa: Uppdatering

Paços de Ferreira åkte på torsk medan Braga och Estoril segrade!

FC Paços de Ferreira – Champions League Play-Off

Castores var verkligen inte favorittippade inför matchen mot Zenit i tisdags. Portugisiska lagens nemesis Roman Sjirokov skulle ännu en gång leva upp till namnet, med att fullfölja upp med en hattrick. En match som inte var något att hänga i granen för Castores som förlorade med 4-1 på Estádio do Dragão. Ett resultat som kunde varit annorlunda. Paços de Ferreira visade några glimtar på fint spel och brände ett flertal bra lägen. Men rätt och jämt förtjänade Zenit vinsten. Även om Costinha och hans män räknar med att åka på förlust i returen så ska de känna sig stolta. Från att ha ett publikstöd som motsvarar Gävle. Så har laget gjort en beundrasvärd resa både i Portugal och satt sitt namn på högstanivån i Europa. Nu ser vi fram emot nästa match, och många fler i framtiden!

Matchen:
FC Paços de Ferreira 1-4 FC Zenit St. Petersburg

Mål:
0-1 Roman Sjirokov, assist Danny
1-1 André Leão
1-2 Roman Sjirokov, assist Danny
1-3 (o.g.) Matias Omar Degra
1-4 Roman Sjirokov, assist Andrej Arsjavin


S.C. Braga – Europa League Play-Off

Braga åkte igår till Tudo Vladimirescu Stadion i Romänien för att ta sig an laget CS Pandurii. Tänkte inte gå igenom matchen till pricka utan mer ta upp det mest nödvändiga. Det var en match med väldigt lite lägen. Dock var dessa lägen mer kritiska men effektivteten hängde inte i. Braga kan vara lyckliga att se sig som segrare i detta möte då Pandurii hade ett flertal bra brända chanser. Värt att nämna att Ruben Michael mot slutet hade ett gyllene läge för att sätta ett dödande mål (2-0), men målvakten hindrade hans väg. En svängig match och SC Braga måste hitta en stadig struktur ifall de ska ta sig vidare ur gruppspelet (om de tar sig dit). Jesualdo Ferreira har en del att tänka på vid kommande retur och kanske vi får se en glimt av Éder ifall vi har tur. Men som alltid, vinna var det viktigaste.

Matchen:
FC Pandurii 0-1 S.C. Braga

Mål:
0-1 Yazalde, assist Alan

 
G.D. Estoril Praia – Europa League Play-Off

Canarinhos eller kanariefåglarna som de kallas på svenska välkomnade Österrikiska laget FC Pasching på Estádio António Coimbra da Mota i Lissabon, Portugal. Imponerande, är mitt första ordval. Tränaren Marco Silva verkar har finslipat laget trots tunga spelartapp utav t.ex. Licá, Steven Vitória, Carlos Eduardo och Jefferson som nu tillhör de tre stora (Benfica, Porto & Sporting). Skulle det vara en man som briljerade lite extra i denna match så var det Carlitos. Den 30 åriga portugisiska mittfältaren lyfte lagets moral och med mycket självförtroende så skulle han även göra ett klassmål. Nästan stillastående på ett tillslag skruvar han bollen i bortre kryss, otagbar för målvakten. Estoril dominerade hela matchen och Pasching kunde aldrig riktigt hota. Effektiviten sitter inte riktigt än, men med mer jobb så ramlar alla bitarna på plats. Estoril bjuder upp till klassiskt portugisiskt kontringspel där mittfältet driver på som ett roder. Finner sig alltid tillgängliga för att snabbt kunna sätta iväg den avgörande bollen ut mot kanterna. Estoril är ett intressant projekt så ta gärna en titt på deras matcher under säsongen. Nu hoppas vi fler lag kan följa Estoril’s exempel och jag önskar dem all framgång i returen.

Matchen:
G.D. Estoril 2-0 FC Pasching

Mål:
1-0 Evandro, assist Mano
 2- 0 Carlitos, assist João Pedro Galvão

 

Intressant och mycket givande att skriva om en liga man älskar. Lämna gärna en kommentar angående om matcherna eller om portugisisk fotboll i övrigt. 

Bom Jogo!

Oliver Gustavsson Borronha2013-08-23 02:57:00
Author

Fler artiklar om Portugal