Maksimir, 2023-01-28 17:10

Dinamo Zagreb - NK Lokomotiva Zagreb

Pressat Dinamo möter Lokomotiva

Pressat Dinamo möter Lokomotiva

Klubbarna möts för tredje gången under säsongen. Hittills har Dinamo plockat samtliga poängen och ännu en gång är blått stor favorit.

Det blev ingen succé mot HNK Gorica (0-0) förra helgen. Dinamo tappade första poängen på hemmaplan i ligaspelet trots att man kontrollerade matchen från start till punkt, men det publiken var ute efter var målen som saknades. Uppenbart att regerande mästarna saknar något, nu när man är utan två ut av de bästa spelarna.

Bruno Petkovic kommer vara borta upp till en månad och cheferna inom blåa salongen har inte gjort fansen glada under transferfönstret. Droppen kan bli ännu ett poängtapp mot Lokomotiva, men det scenariot vill man inte se. 

Ja det skrevs en massa osanna artiklar efter Gorica matchen, speciellt från Gol.hr sportportalen som hittade på att kaptenen Arijan Ademi ville lämna klubben! Detta dementerades i ett officiellt uttalande från klubben och själva spelaren. 

Trots att Dinamo fortfarande leder med 4 poäng före Hajduk, är Kroatisk media redo att korsfästa mästarlaget för varenda poängtapp. Botten är nådd mot Gorica och jag kan verkligen inte se att vi skänker bort poängen mot ännu ett mediokert lag i ligan. 

Hur väljer tränaren Ante Cacic att starta? Vågar han satsa med 3-5-2 eller blir det 4-2-3-1? Startuppställningen gissar jag med följande; Livakovic MV - Ristovski HB, Sutalo MB, Peric MB, Ljubicic VB - Ademi DM, Misic CM - Ivanusec OM, Spikic OHM, Menalo OVM - Drmic FW

Förväntningar:
Josip Drmic är första namnet som kommer på mina läppar! Jag förväntar mig att sommarens stora nyförvärv verkligen steppar upp! Han var helt osynlig i 90-minuter mot Gorica. Man hoppas även på Menalo att äntligen få chansen från start! 

Slutligen så möter vi ännu ett klubblag som vi redan har besegrat två gånger under säsongen (3-2, 2-1). Jag hoppas på en reaktion från spelarna efter allt negativt som skrivits. Vi har ett dussin erfarna spelare som inte kommer tillåta ett fall. Efter Lokomotiva följer ytterligare två matcher mot Slaven Belupo och Istra. Nio poäng är målet i dessa tre kommande matcher  för att läget ska stabiliseras. 

Plats: Maksimir (Zagreb)
Tid: 17:10
Tips: 2-1 (Drmic, Ademi) 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-01-28 10:03:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!