Parc des Princes, 2021-09-19 20:45

PSG - Lyon
2 - 1

PSG - Lyon: Sent avgörande mot Lyon - Icardi oväntad (?) matchhjälte

Det blev en komplicerad match i Paris där avgörandet kom via ett sent nickmål från Icardi. Mbappé levererade ett perfekt inlägg till argentinaren som i den 93:e minuten spikade slutresultatet 2-1.

PSG ställde upp med ett offensivt lag på söndagskvällen där Di Maria fick göra MNM-trion sällskap i anfallet. För att kompensera vikten framåt fick istället säsongens hittills bästa nyförvärv Hakimi offras för den mer defensivt inriktade Kehrer.

I en mållös första halvlek blev Messi än en gång nekad sitt första mål i PSG-tröjan. Först av Lyon-målvakten Antony Lopes efter ett bra samarbete med Neymar och sen av den motsatta kryssribban från den han träffade i onsdags mot Club Brugge.

I andra halvlek hamnade det tidigt grus i PSG-maskineriet när Lucas Paquetá dök upp mellan PSG försvaret och satte dit 0-1 i den 54:e minuten. Räddningen kom dock 12 minuter senare då Neymar tilldelades en straff och förvaltade den kyligt själv.

I jakten på ett ledningsmål valde Pochettino oförstående nog att byta ut Messi i den 76:e minuten mot Hakimi. Om det hade direkt inverkan på slutresultatet är dock tveksamt. Istället gjorde Icardi ett perfekt inhopp i och med det sena och avgörande nickmålet i matchens sista minut.

Vinsten innebär att PSG fortsatt toppar tabellen med 6 raka vinster och 18 poäng på 6 matcher. Lika bra går det dock inte för onsdagens rival i Ligue 1 då Metz befinner sig sist i ligan.

Med alla kryssribbor avklarade och ett på pappret svagt motstånd är det alltså upplagt för världens bästa spelare att få presentera sig på riktigt.