PSG - Manchester C
2 - 0

PSG - Manchester City: Övertygande vinst i Paris - Messi med drömmål
Messi, Gueye och Mendes hade en lyckad kväll i Paris.

Messi s'est présenté. I sitt första mål i en klubb som inte är Barcelona spikade han vinsten 2-0. Detta i en övrigt jämn och tidig gruppfinal mot Manchester City där det stundtals bjöds på fotboll av högsta kvalité.

Efter det senaste 1-1 mötet mot Club Brugge var det en del frågetecken kring PSG. Efter kvällens 2-0 vinst är dessa betydligt färre. Messi har presenterat sig, mittfältet fortsätter leverera och försvaret håller tätt.

PSG fick nerverna att lossna tidigt i matchen då K. Mbappé dribblade sig ner till kortlinjen och slog en bakåtpass som Gueye tillslut plockade upp. Likt som flera gånger innan denna säsong bjöd I. Gueye på en riktig kanon. 1-0 rakt upp i krysset efter 7 minuter.

Efterföljande fotboll blandade och gav där PSG och City slogs om kontroll över matchen på varandras planhalvor. Det fanns gott om lägen för båda lagen att göra mål. Mest nämnvärt är Bernardo Silvas miss framför öppet mål. Men det ville sig inte för City ikväll.

När matchen stod och vägde kom stunden hela fotbollsvärlden väntat på. Messi plockade upp bollen på mittfältet, samspelade med Mbappé och placerade bollen i målvaktens vänstra hörn. Ett riktigt drömmål värdigt Messi och kvällen. 2-0 i den 74:e minuten.

Det blev inga fler mål på Parc des Princes och därmed fick PSG bästa möjliga resultat. Iochmed Club Brugges vinst mot RB Leipzig är gruppen nu också vidöppen.

Härnäst kan vi se fram emot Ligue-1-fotboll då PSG reser till Rennes nu på söndag. 9:e raka vinsten månntro?

Matchens spelare: G. Donnarumma