Parc des Princes, 2021-09-25 21:00

PSG - Montpellier
2 - 0

PSG - Montpellier: 8:e raka segern i ligan - mittfältet fortsätter att leverera
Många poäng och vissa frågetecken för PSG.

PSG - Montpellier: 8:e raka segern i ligan - mittfältet fortsätter att leverera

På lördagskvällen tog PSG sin 8:e raka för denna säsong. Detta i och med deras 2-0 vinst mot gästerna Montpellier. A. Herrera och J. Draxler hittade nätet i en match som inte nödvändigtvis övertygade.

Det brukar sägas att ett av attributen för mästarlag är att de även vinner de matcher de inte spelar bra. PSG har har inte alltid övertygat denna säsong. Men ändå leder de ligan helt fläckfritt ur ett poängmässigt perspektiv. En bedrift de endast delar med italienska Napoli i Europas top-ligor denna säsong.

Inför matchstart lyste Messi fortfarande med sin närvaro i startelvan och förhoppningsvis är han tillbaka mot Manchester City på tisdag. I hans frånvaro fick landsmannen Di María göra Neymar och Mbappé sällskap i anfallet.

Matchen drog igång på riktigt när I. Gueye drog till med en riktig raket utanför straffområdet. Rakt upp i nättaket. 1-0 PSG i 14:e minuten.

Matchen var sedan mållös fram till den 88:e minuten då J. Draxler som ersatte A. Di María nätade på sin andra bolltouch.

I övrigt var det en match som blandade och gav där de flesta av chanser skapades och vaskades genom individuella prestationer. Mest anmärkningsvärt var Neymars bleka prestation då han verkligen inte såg ut att hitta rätt under kvällen.

Istället var det än en gång mittfältet som dominerade. Målskytten I. Gueye i sällskap av A. Herrera såg mycket pigga och självsäkra ut på mittfältet. Men tyvärr så stod ännu en kryssribba i vägen för A. Herrera och PSG för att kunna notera de båda mittfältarna i målprotokollet.

Härnäst spelar PSG sin andra Champions League-match denna säsong då man möter tidigare års finalist i form av Manchester City. En match där PSG är piskade att få med sig ett bra resultat i och med besvikelsen från första matchen mot Club Brugge.

Lag: PSG
Tränare: M. Pochettino
Form i Ligue 1: V-V-V-V

Lag: Montpellier
Tränare: O. Dall’Oglio
Form i Ligue 1: L-D-D-W-L

Riki Cacerasrikicaceras@gmail.com2021-09-25 23:32:00
Author

Fler artiklar om PSG