Brest - PSG
2 - 4

Brest - PSG: Tredje raka vinsten i Ligue 1 - men försvaret läcker fortfarande
K. Mbappé gör sitt andra mål för säsongen.

PSG fortsätter att vinna sina matcher i ligan utan Messi, Ramos och Neymar. Under fredagskvällen tog de sin tredje raka vinst i Ligue 1, denna gång borta mot Brest. Likt föregående match slog man sin motståndare med 4-2. På anfallet går det ingen nöd men hur står det egentligen till med försvaret?

10 mål och 3 vinster på lika många matcher. I de flesta av fall hade dessa siffror varit imponerande, även för PSG. Men 5 insläppta mål på 3 matcher mot relativt mediokert motstånd gör att superlativen uteblir samtidigt som vissa frågetecken uppstår.

På bortaplan mot Brest inledde man matchen starkt och ledde 2-0 efter endast 36 spelade minuter. Ett långskott från Ander Herrera följt av ett nickmål signerat Mbappé gjorde att matchen såg ut att redan vara avgjord i första halvlek. Men två reduceringar senare samt ett klassmål av I. Gueye gjorde att det än var liv i matchen vid ställningen 2-3 med 5 minuter kvar att spela.

Det skulle istället krävas ännu ett mål av rang för att döda matchen. Denna gång av inhopparen Di Maria som kyligt lobbade över Bizot i Brest-målet i den 90:e minuten. Ett mål som nästan var en exakt kopia av det Di Maria gjorde i sin senaste match nämligen i Copa America-finalen mot Brasilien.

Vi har fortfarande varken sett Messi eller Neymar spela för PSG denna säsong men frågan är om det verkligen är ytterligare anfallare detta lag behöver mest. Efter de inledande matcherna är det nog en viss Sergio Ramos och kanske t.o.m. en Donnarumma som önskas mest ur en sportslig synvinkel. Detta för ett PSG som fortfarande väntar på att hålla sin första nolla för säsongen.

Ett ypperligt tillfälle för att göra det är nästa söndag då Reims väntar på bortaplan kl 20:45. En match där det ryktas om att Lionel Messi kommer att vara tillgänglig för spel...

Resultat: Brest - PSG | 2-4 (1-2)
Matchens spelare: A. Hakimi