Stade Saint-Symphorien, 2021-09-22 21:00

1 - 2

FC Metz - PSG: 7:e raka vinsten i ligan - Hakimi avgjorde sent
Hakimi var tillbaka i startelvan och tackade för förtroendet.

Likt sin vana trogen denna säsong gjorde PSG det onödigt svårt för sig mot bottenlaget Metz. Med Messi skadad och flera byten i startelvan lyckades PSG ändå tråckla sig fram till en vinst.

Iochmed det tajta spelschemat och Messis knäskada valde Pochettino att bl.a. rotera hela mittfältet inför matchen mot bottenlaget Metz.

Det var dock en anfallare och försvarare som skulle komma att agera protagonister i PSGs tidiga ledningsmål. Helgens matchvinnare Icardi fick nämligen se sin chip över Metz-målvakten bli räddad på mållinjen där Hakimi fick trycka dit den efterföljande returen. 1-0 PSG i den 5:e minuten.

Under den resterande delen av den första halvleken var det PSG som stod för de flesta av chanser. Mbappé hamnade gång på gång i farliga lägen men fick varken skotten eller passningarna att sitta när det väl gällde.

PSGs oförmåga att ta tillvara på sina lägen skulle komma att kosta dem dyrt när Metz kvitterade på en hörna i den 39:e minuten. 1-1 B. Kouyaté och ställningen stod sig även till halvtidsvilan.

I den andra halvleken passerade minuterna snabbt utan att vara i sällskap av några större händelser. Istället fick vi vänta till matchens sista minut för ett riktigt crescendo. Först visades Metz mittback D. Bronn ut för att ha sparkat undan bollen och på det efterföljande anfallet kom utdelningen.

Hakimi fick bollen på högerkanten, vek in mot mitten, kroppsfintade Metz-försvararna och med vänsterfoten satte han bollen i målvaktens bortre hörn. Inspiration från en viss knäskadad kollega på läktaren månntro?

Matchens sista spark gjorde att 2-1 vinsten spikades och PSGs 7:e raka vinst i ligan är ett faktum. Därmed har PSG vunnit alla sina matcher hittills och toppar följaktligen ligan med 21 poäng. Härnäst möter PSG Montpellier hemma lördagen den 25:e september kl 21.00.

Matchens Spelare: A. Hakimi