Bayern München - PSG
2 - 3

Hypereffektivt PSG vann i München

Mbappé tvåmålsskytt när PSG tog revansch för CL-finalen i somras.

Snön vräkte ner över en spektakulär första halvlek i München. När Mbappé i tredje minuten, framspelad av Neymar, gjorde 0-1 efter ett ovanligt svagt ingripande av Neuer hade Choupo-Moting redan haft ett avslut i målramen för Bayern.

Hemmalaget hade initiativet. En Navas i högform stod emot mellan Paris stolpar. PSG:s omställningar var giftiga. Draxler hade tvåan inne, men målet underkändes för offside på Mbappé i uppspelsfasen.

Snön såg ut att göra underlaget både halt och svårspelat. Bayern tvingades till två byten.

Först att vinka för byte efter skadekänning i höger ljumske var dock Marquinhos. PSG-backen följde ändå med upp på en fast situation. Efter en svag rensning hittade Neymar sin landsman som kallt placerade in 0–2 när hemmaförsvaret gick bort sig. Sedan var det dags att kliva av gör Paris kapten.

Ett dominant Bayern hade 15 försök till avslut de första 45 minuterna. Ett nådde nätmaskorna. Pavard slog det perfekta inlägget som Choupo-Moting distinkt nickade i mål.

1-2 i halvtid.

***

Diallo klev av för Bakker i halvtid. Neymar höll sig för en ljumske någon minut senare, men han spelade vidare. Matchbilden var sig lik. Hemmalaget tryckte på och testade Navas. PSG skapade lägen de gånger man stack upp.

Ännu ett perfekt inlägg, den här gången på frispark, och Müller nickade logiskt in 2-2.

Just när Paris såg ut att tappa greppet kom nästa omställning. Draxler hittade Di Maria som vidarebefordrade bollen till Mbappé. Han stannade upp och tunnlade Boateng för 2-3 vid Neuers högra stolpe. Målet kunde inte ha kommit mer lägligt.

När PSG-försvaret såg ut att svikta stod mittfältet upp. När det inte fungerade stod Navas där. Trots allt tröttare ben tryckte Bayern på, men var också märkbart oroliga för gästernas vassa kontringar.

Mbappé & co stod emot i snöfallet. Bayern föll efter 19 matcher utan förlust i Champions League. På hemmaplan var det första gången sedan november 2019. PSG skaffade sig ett utmärkt läge inför returen på Parc des Princes.

Bayern München – PSG 2-3 (1-2)
0-1 Mbappé (3)
0-2 Marquinhos (28)
1-2 Choupo-Moting (37)
2-2 Müller (60)
2-3 Mbappé (68)

PSG: Navas – Dagba, Marquinhos (Herrera, 31), Kimpembe, Diallo (Bakker, 46)– Danilo, Gueye – Draxler, Neymar (Rafinha, 90), Di Maria (Kean, 71) – Mbappé.