Lagbanner
2019-02-12 21:00

Manchester U - PSG

Inför Manchester United - Paris SG

Inför Manchester United - Paris SG

Åttondelsfinal i Champions League väntar och för PSG är det ett pånyttfött Manchester United som står för motståndet när Tuchel och hans mannar reser till England och Manchester.

PSG leder Ligue 1 med 10 poäng och har två matcher tillgodo på tvåan Lille, det är nog ingen som höjer på ögonbrynen om jag säger att ligan mer eller mindre är avgjord. Vilket gör den kommande matchen mot Manchester United ännu viktigare.
PSG gästar Old Trafford imorgon och det är skadorna som står i fokus när man pratar PSG. I den så viktiga trion som består av Neymar, Cavani och Mbappé så är det endast den sistnämnde som inte är på skadelistan och kommer få bära ett stort ansvar mot Manchester United imorgon.

PSG
PSG tog sig vidare till slutspel som vinnare i gruppen som många kallade "dödens grupp" med lag som Liverpool, Napoli och Röda Stjärnan. Det blev för PSGs del 3 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust.
Men höstens spel och resultat är något vi inte fått se alls mycket av under våren. PSG har haft väldigt svårt att hitta formen vilket  är såklart oroande då det är nu laget ska vara som bäst.
En stor del av förklaringen är såklart skadorna på Neymar och Verratti. Tuchel har tvingats spela med en ytterback och en mittback i sitt centrala mittfält något som har fått det kreativa spelet att lida.
Sedan finns också sagan om Rabiot, som är avstängd av klubben då han inte skriver på ett nytt kontrakt och ser istället ut att lämna gratis i sommar. Tuchel är en stor favorit av Rabiot men ledningen har förbjudit honom att ta ut den franske mittfältaren i truppen och Tuchel har fått spela med Dani Alves och Marquinhos som mittfältare, inte optimalt.

Neymars skada tog bort en stor del av PSGs kreativitet och det kommer synas imorgon. Och så sent som i lördags fick alltså Cavani utgå efter att han fått någon typ av känning i låret efter att han sparkat in en straff. Meunier sprang rakt in i en axel på en motståndare och där pratas det om en lätt hjärnskakning och det är bekräftat att belgaren är borta hela veckan.
För Cavani's del så har hans entourage meddelat att uruguayanen kommer missa båda matcherna mot Manchester United, PSG har dock avvaktat att bekräfta detta i skrivande stund, men allt talar för att han åtminstone missar matchen imorgon.

Ska vi se till något positivt så är det att Verratti har kommit tillbaka och gjorde ca 60 minuter i helgen. Tuchel har bekräftat att Verratti kommer starta imorgon, oklart om även det argentinska nyförvärvet Paredes kommer göra det också. I Paredes fall så har han endast spelat 42 minuter sedan början av december (då den ryska ligan tar vinteruppehåll).

Trolig startelva:
(4-3-3) Buffon - Kehrer, Kimpembe, Silva, Bernat - Alves, Marquinhos, Verratti - Di Maria, Mbappé, Draxler


Manchester United
Det engelska laget har fått ett rejält lyft efter att man bytt ut José Mourinho mot norrmannen Ole-Gunnar Solskjaer, den största effekten av bytet är att spelarna fått tillbaka glädjen och det ser man inte minst på deras bästa spelare Paul Pogba som har varit i lysande form och även engelsmannen Marcus Rashford.
Tillskillnad mot PSG så är Manchesters formkurma spikrakt uppåt och trodde man att det skulle bli en "enkel" match när lagen lottades mot varandra i december så är det nog många som tänker annorlunda idag.
Matchen mot PSG blir Solskjaer största test, men det är nog också ett test som de flesta spelarna i Manchester välkomnar

Trolig startelva:
(4-3-3): De Gea – Young, Bailly, Lindelöf, Shaw – Herrera, Matic, Pogba – Lingard, Rashford, Martial

Var: Old Trafford, Manchester
När: Tisdag 12 februari, klockan 21.00
TV: Viasat Sport Premium (Viaplay)

Andreas Karlsson@AndKarlsson2019-02-11 18:15:00
Author

Fler artiklar om PSG