Lagbanner
Stade Vélodrome, 2021-10-24 20:45

Marseille - PSG
0 - 0

Inför Marseille - PSG: ”Le Classique” - en tidig ligafinal
Messi letar sitt första mål i ligan.

Inför Marseille - PSG: ”Le Classique” - en tidig ligafinal

På söndagskvällen tar Marseille emot PSG för en tidig final i Ligue 1. PSG har 9 vinster på sina sista 10. Detta utan att nödvändigtvis imponera och ikväll kommer det första riktiga testet.

PSG har startat säsongen lysande poängmässigt. Med en fjärdedel av säsongen spelad har man nu skaffat sig en buffert på 9 poäng till nuvarande tvåan Nice på 19 poäng. Marseille med en match mindre spelad ligger på 17 poäng.

Med båda lagens hela trupper till förfogande lär det bli en stjärnspäckad match då Neymar verkar vara tillbaka från sin skada. Därmed förväntas MNM göra comeback tillsammans ikväll igen. I PSG är det i övrigt endast L. Paredes avstängning som svider.

Detta blir ett ypperligt tillfälle för Pochettinos mannar att bevisa för omvärlden att detta lag är på riktigt. Hittills har de darrat i flertalet matcher i ligan. Det är dock mot de största lagen de har spelat sin bästa fotboll där 2-0 vinsten mot Manchester City har varit höjdpunkten hittills.

Det går inte att förbise den symboliska innebörden av en match där rivaliteten mellan de båda lagen är så stark som det kan bli i den franska fotbollen. Trots att PSG-supportrar inte får resa till Venue Orange Vélodrome så kommer det ändå vara ett rejält tryck på läktaren från hemmafansen.

Med endast ligan och mycket mer på spel kan vi se fram emot ett “le classique” av högsta kvalité.

Avspark: 20:45

Lag: PSG
Tränare: M. Pochettino

Lag: Marseille
Tränare: J. Sampaoli

Riki Cacerasrikicaceras@gmail.com2021-10-24 18:56:00
Author

Fler artiklar om PSG