Manchester City - PSG: Intensiv match på Etihad Stadium - PSG tappade ledning till förlust
Ett MNM-mål räckte inte till i Manchester.

Med en halvtimme kvar av matchen såg PSG ut att gå mot succé i Manchester innan försvaret än en gång började läcka. En högintensiv match som hade kunnat sluta hur som helst resulterade tillslut i att City fick revansch på ett något uddlöst PSG.

På onsdagskvällen vankades det gruppfinal på Etihad Stadium då Manchester City tog emot PSG på hemmaplan. Båda lagen ställde upp med förhållandevis starka elvor där endast Verratti och Di Maria saknades på planen och fick istället nöja sig med att inleda matchen på bänken.

Matchen hade ett högt tempo ända från start där båda lagen hade gott om chanser att ta ledningen. Den chans som var närmast att bryta dödläget var ett skott i stolpen av I. Gündogan. Men närmare än så kom inget av lagen i första halvlek och följaktligen stod det 0-0 i halvtidsvilan.

I andra halvlek bjöd båda lagen på samma intensitet som i den första och denna gång blev det även mål. På en kontring samspelade Messi och Neymar innan den förstnämnda tillslut nådde Mbappé som med en hård vrist längs marken lyckades tunnla Ederson i City-målet. 1-0 PSG, signerat MNM.

Lyckan skulle dock bli kortvarig då bollen efter mycket om och men tillslut nådde R. Sterling som kunde peta in kvitteringen vid den bortre stolpen. 1-1 i den 63:e minuten.

Olyckan för Parisarna var heller inte slut där då 13 minuter senare fick inhopparen Gabriel Jesus även skriva sig in i målprotokollet efter en assist av B. Silva. En riktig kalldusch för PSG som bara minuten innan missat ett friläge då Neymar inte lyckats ta tillvara på sin bästa chans i matchen.

Det blev inga fler mål i matchen och därmed är det nu spikat att City kniper förstaplatsen i gruppen och PSG den andra. Detta med varsin match kvar att spela i gruppen. Härnäst spelar PSG mot AS Saint Étienne i Ligue 1.

Matchens spelare: Riyad Mahrez