2019-02-12 21:00

Manchester U - PSG
0 - 2

Manchester United - Paris SG 0-2: PSG vinner komfortabelt

Efter en rätt så jämn första halvlek så kom PSG ut som ett helt annat lag i andra halvlek och spelade ut Manchester United och vinner tillslut med 2-0 efter mål av Kimpembe och Mbappé.

PSG startade matchen som väntat, väldigt defensivt och lät Manchester United ta kommandot. Manchester United startade matchen väldigt optimistiskt och med en enorm press på PSG så fort bortalaget fick bollen.

Efter 20 minuter spelade så hade det mer eller mindre bara handlat om Manchester United sett till det offensiva spelet.
Hemmalaget hade fått tre helt OK chanser innan matchminut 20, två skott som Buffon räddade och ett skott som Pogba sköt över.
Samtidigt hade PSG knappt ens varit inne i hemmalagets straffområde.

PSGs första chans kom i den 28.e minuten när Verratti spelade Draxler som i sin tur styrde bollen mellan och bako mUniteds försvar där Mbappé löpte igenom men sköt bollen utanför.

PSG tog över mer och mer i slutet av andra halvlek men matchen blev också allt mer fysisk och när 45 minuter var spelade så hade domaren hunnit dela ut 5 gula kort.
0-0 efter första halvlek där framförallt avsaknaden av skärpa från båda lagen var det mest tydliga efter 45 minuter.

PSG öppnade andra halvlek riktigt bra och rullade runt bollen i nästan 10 minuter innan Alves hittade Mbappé i straffområdet som fick till en bra nick ner mot stolpen som De Gea räddade och styrde ut till en hörna.

Mål! På den efterföljande hörnan slog Di Maria en perfekt boll till Kimpembe som kunde skjuta in bollen i mål på volley i den 55.e minuten.

Mål! I den 60.e minuten slog Bernat en passning som öppnade upp för Di Maria på vänsterkanten som i sin tur spelade in bollen mot straffområdet där Mbappé kunde skjuta in bollen i mål, 2-0 PSG.

Mbappé fick chansen att göra sitt andra mål endast minuter efter sitt försa när han kom fri mot De Gea som stod för en fantastisk räddning när Mbappé försökte chippa bollen över spanjoren.

Tempot gick ner en aning efter PSGs två mål där bortalaget backade hem och lät Manchester United ta över bollinnehavet medans PSG kunde gå på kontringar.

Tuchel gjorde sitt första bytre i den 74.e minuten efter att Verratti åkt på en smäll och Tuchel tog inga risker utan bytte ut ialienaren och in kom istället Paredes.
Andra bytet kom med 8 minuter kvar där Di Maria klev av och in kom Dagba.

I den 89.e minuten blev det endast värre för United som fick se Pogba bli tilldelad sitt andra gula kort och därmed utvisad.

Sista minuterna rullade bara PSG runt bollen och man vinner tillslut väldigt komfortabelt med 2-0.

Manchester United - Paris SG  0 - 2
Bollinnehav: 45%-55%