Lagbanner
Stade Vélodrome, 2021-10-24 20:45

Marseille - PSG
0 - 0

Marseille - PSG: Mållöst i Marseille - Bortdömda mål och utvisning i centrum
Det blev inga mål för K. Mbappé borta mot Marseille.

Marseille - PSG: Mållöst i Marseille - Bortdömda mål och utvisning i centrum

Det blev en mållös men händelserik kväll i Marseille. Matchen innehöll ett bortdömt mål för vardera lag samt en hård utvisning på A. Hakimi.

PSG hade chansen att verkligen dra ifrån i ligan vid vinst ikväll och ställde därmed upp med starkast möjliga lag. Med Dí Maria och MNM i startelvan var det ett offensivt lag som Pochettino ställde upp på Vélodrome-stadion. 

Första halvlek blev en målsnål men händelserik tillställning. I pausvilan hade båda lagen fått se sina mål bortdömda till följd av VAR. Trots att spelet fanns där lyste dock de riktigt bra chanserna med sin närvaro. Närmast var Messi när han fick nicka från 2 meters avstånd utan utdelning.

Den andra halvleken blandade och gav åt båda hållen. Vid en kontring kom Hakimi in sent i ryggen på en Marseille-spelare och fick efter ännu en VAR-koll syna det röda kortet. Med en tredjedel av matchen spelad fick först Dí Maria och senare Neymar offras för de mer defensiva alternativen T. Kehrer och G. Wijnaldum.

Det mer defensivt inriktade PSG låg lägre i positionerna och satsade mer på snabba kontringar desto längre matchen gick. Det blev dock inga fler mål i matchen. Ett godkänt resultat för ett PSG som hade chansen att både vinna och förlora denna tidiga ligafinal.

Härnäst väntar Lille på hemmaplan nästa fredag.

Matchens spelare: D. Payet

Lag: PSG
Tränare: M. Pochettino

Lag: Marseille
Tränare: J. Sampaoli

Riki Cacerasrikicaceras@gmail.com2021-10-24 22:50:00
Author

Fler artiklar om PSG