Nice - PSG
1 - 0

Nice - PSG: Förlust i matchens sista minuter - Uddlöst PSG utan Mbappé
Ännu en mållös match för Messi.

Ett energilöst PSG förlorade i matchens sista minuter när Nice gjorde ett anmärkningsvärt motstånd.

I kvällens match hade man kunnat anta att den skulle vinnas av det lag som ville det mest och då fanns det alltid risk att PSG skulle tappa poäng. Just så blev det då de förlorade matchen med 0-1 på bortaplan.

PSG spelade inte sin bästa match under kvällen. Dock mot ett Nice som gjorde det jättebra skall det sägas. Och främst defensivt då Parisarna aldrig var riktigt nära.

I PSG kändes anfallet uddlöst utan Mbappé trots att de ändå växlade upp en växel i andra halvlek. Kanske för att Nice själva gjorde det då de skapade flera bra chanser. Och fick tillslut utdelning också.

Di Maria som egentligen ersatte Mbappé ikväll tog tyvärr likt andra i PSG inte tillvara på sina chanser. Han är nog bättre på att chippa med vänster än med höger fot, annars hade det stått 1-0 redan i första halvlek.

Messi låg mestadels djupt och verkade vara mer sugen på sin 11e assist än sitt 3e ligamål. I övrigt var det en ganska lågmäld match från världens bästa.

Med det sagt spelade PSG som helhet inte dåligt. Men de tycktes inte vara så pigga som vi vet att de kan vara. Ikväll förlitade de sig på sin kvalitet istället och det gick ju som det gick. Detta då den lös med sin frånvaro större delen av matchen.

Härnäst mot Real Madrid kommer PSG behöva trappa upp ytterligare en växel. Och med 1-0 i bagaget har man alla förutsättningar att gå vidare. Vi vet dock att Real Madrid historiskt sett verkligen vaknar till liv när det vankas Champions League. 09/03 smäller det!