2017-11-22 20:45

PSG - Celtic
7 - 1

Paris SG - Celtic 7-1: Lekstuga och målkalas i Paris

55 sekunder tog det för Celtic att göra matchens första mål, 25 minuter tog det för PSG att göra fyra och hade efter knappt en halvtimme säkrat segern. PSG hade lekstuga med Celtic och vann med hela 7-1

Mål! Det tog inte ens en minut innan matchens mål kom. Dani Alves skulle spela bollen hem men sköt bollen rakt ut till en hörna. En hörna som Celtic tog tillvara på genom en hörnvariant som avslutades med att PSG-fostrade Dembélé sköt in bollen i mål redan efter 55 sekunder.

Mål! PSG hade det svårt spelmässigt i inledningen av matchen, men det stoppade dom inte från att vara farliga på omställningar. Och i den 9.e minuten vann Rabiot bollen vid mitt irkeln och drev upp ett högt tempo mot Celtics mål. Rabiot släppte bollen perfekt till Neymar i straffområdet som kunde placera in bollen i det bortre hörnet, 1-1.

PSG tog kommandot i matchen efter ca 15 minuter och man började äntligen kunna lugna ner tempot och spela sitt eget spel efter en kvart av högt tempo och en enorm press av gästerna.

Mål! I den 22.a minuten så väggspelade sig Neymar fram till mål med hjälp av Verratti. Brassen fick tillbaka bollen i straffområdet och kunde placera in bollen precis på samma ställa som i hans första mål för kvällen, 2-1 PSG.

Mål! I den 28.e minuten så slog Alves in ett inlägg mot straffområdet som både Mbappé och Neymar gick upp och nickade, men bollen gick ändå fram till Cavani som enkelt kunde stöta in 3-1 till PSG.

Mål! Neymar tog hand om en frispark en bra bit utanför straffområdet i den 34.e minuten. Brassen lyfte in bollen mot straffområdet som hittade Marquinhos som i sin tur spelade bollen längs marken till Mbappé som via stolpen fick se bollen gå i mål, 4-1 PSG.

PSG dominerade totalt i första halvlek och Mbappé fick en chans i slutet att göra PSGs femte mål,men Gordon i målet kunde rädda den gången.

Celtic kom ut i andra halvlek mer offensivare men fick aldrig några vassa chanser utan istället dåliga avslut.

PSG gjorde det svårt för Celtic att ens få låna bollen i andra halvlek där man spelade runt bollen och tröttade ut gästerna.

Emery gjorde sitt första byte i den 66.e minuten, Draxler fick kliva av och in kom istället Pastore.

Mål! Mbappé dribblade sig förbi sin försvarare på högerkanten och slog en perfekt boll in i straffområdet där Verratti stod placerad och kunde skjuta in 5-1 till PSG.
Ett mål som också blev ett rekord, 22 mål i gruppspelet och man raderade därmed ut Dortmunds tidigare rekord på 21 gjorda mål.

Direkt efter målet så gjorde Emery sina två sista byten, målskytten Veratti klev av sam Mbappé. In kom Lo Celso samt Di Maria.

Mål! Kurzawa slog ett högt och långt inlägg som gick över samtliga och fram till Cavani som drog till direkt och kunde se bollen gå i mål, 6-1 PSG.

Mål! 30 sekunder senare var det dags igen, PSG etablerade ett tryck i Celtics straffområde, men bollen gick ut till Alves utanför straffområdet som drog på ett långskott som gick rakt in i mål, 7-1 PSG.

Efter 10 svajiga inledande minuter så lekte PSG med Celtic som inte hade en chans, fyra mål på 25 minuter i första halvlek och segern var redan klar, totalt 7-1 och siffrorna talar sitt tydliga spår.

Paris Saint-Germain - Celtic 7-1
Bollinnehav: 61%-39%