Lagbanner
Parc des Princes, 2021-12-12 20:45

PSG - Monaco
2 - 0

PSG - AS Monaco: Vinst i Paris - Messi & Mbappé protagonister
Mbappé lyste med två mål på en halvlek.

PSG - AS Monaco: Vinst i Paris - Messi & Mbappé protagonister

Veckan avslutades med 3 poäng hemma mot gästerna Monaco. Efter 2 raka oavgjorda resultat är PSG nu tillbaka till vinnarspåret i ligan och det var Messi och främst Mbappé som visade vägen.

Med S. Ramos och Neymar tillbaka på skadelistan Fick A. Diallo och Di María ersätta dessa i startelvan. I övrigt fick G. Wijnaldum chansen på mittfältet bredvid M. Verratti och I. Gueye.

Det dröjde inte länge innan matchen vaknade till liv då Monaco hade ett bra läge att ta ledningen innan klockan hade hunnit passera 10 minuter. Istället gick skottet i stolpen och dödläget var ännu inte brutet.

I den 12:e minuten blev Di María stämplad i straffområdet och efter en VAR-granskning fick Mbappé chansen från elva meter. Ett hårt skott till höger om en relativt statisk målvakt gjorde att PSG gick upp i ledning.

Under resterande halvlek hittade Messi, Di María och Mbappé varandra flertalet gånger utan att de fick någon utdelning framför mål. Istället skulle en dålig pass från Monaco-försvaret snappas upp av Messi som drev framåt innan han till sist friställde Mbappé. Den förre Golden Goy-vinnaren var säkerheten själv och PSG gick följaktligen in i halvtidsvilan med en buffert på två mål.

Trots flertalet chanser i andra halvlek så stod sig resultatet matchen ut och PSG fortsätter att behålla avståndet till övriga lag i ligan. I nästa match gästar PSG Feignies Aulnoye i franska cupen. Där är dock först om 1 vecka och därmed får PSG lite välbehövlig vila.

Lag: PSG
Tränare: M. Pochettino

Lag: AS Monaco
Tränare: N. Kovac

Riki Cacerasrikicaceras@gmail.com2021-12-12 22:50:00
Author

Fler artiklar om PSG