Lagbanner
Parc des Princes, 2021-09-28 21:00

PSG - Manchester C

PSG - Manchester City: Tidig final för ett PSG i CL-rubbning
Stjärnornas kamp i kvällens Champions League-match.

PSG - Manchester City: Tidig final för ett PSG i CL-rubbning

På tisdagskvällen tar PSG emot fiolårsfinalisten Manchester City på hemmaplan. En närmast avgörande match för PSG så här tidigt in på säsongen. Då det ser ut att bli en efterlängtat återförening för MSN-trion finns det både hopp, nyfikenhet och mycket nervositet inför gruppspelets andra match.

En tidig final stundar i kvällens CL-match mot Manchester City. Efter det senaste 1-1 mötet mot Club Brugge har PSG satt sig i en svår sits. Nu krävs bra resultat mot City och RB Leipzig för att säkra åtminstone en andraplats i gruppen. Förhoppningsvis tas första steget i Paris ikväll.

Hittills har PSG levererat ett fläckfritt facit i ligan rent poängmässigt men de har inte alltid övertygat. MSN har inte kommit igång än och både Neymar och Mbappé har inte levererat lika bra poängmässigt som innan.

Men än finns hopp. Med Messi tillbaka i laget, ett starkt mittfält och en ihopspelade backlinje har PSG inget att tveka inför kvällens match. Med målkapabla och löpstarka duon A. Herrera och I. Gueye kommer det alltid finnas ett hot mot City-målet.

På högerkanten får Hakimi chansen han bestals mot Club Brugge. Om han kan spela på sitt eget par så finns det god chans att det även är genom honom en möjlig målchans kommer ifrån. Ifall Hakimi kan agera Dani Alves åt Messi finns det kanske luckor för de att öppna i City-försvaret.

Ikväll är PSG favoriter. Att slå City hemma hade även satt punkt på en del frågetecken inför kvällens match. Det är också matcher som denna som kommer att avgöra hur historien ser på vad som kallas för världens bästa anfallstrion genom tiderna.

Lag: PSG
Tränare: M. Pochettino
Form: V-V-V-L

Lag: Manchester City
Tränare: P. Guardiola
Form: V-V-L-V

Riki Cacerasrikicaceras@gmail.com2021-09-28 20:16:00
Author

Fler artiklar om PSG