PSG - RB Leipzig
3 - 2

PSG - RB Leipzig: Komplicerad match i Paris - Messi och Mbappé räddade 3p
Messi och Mbappé lyste i Neymars frånvaro.

Det var en onödigt komplicerad match i Paris där båda lagen fick vända matchen varsin gång. I slutändan drog PSG med Messi och Mbappé i spetsen det längsta strået.

Då Leipzig förlorat båda av sina två inledande matcher i CL kunde PSG ses som stora favoriter efter att senast ha slagit Manchester City. Under kvällen ställde de upp med en stark startelva där endast Neymar och Di Maria saknades av storstjärnorna.

Och det dröjde inte alltför länge innan den hittills starkaste lysande stjärnan för PSG denna säsong presenterade sig. På en 2 mot 1-kontring valde Mbappé att skjuta själv istället för att passa en helt fri J. Draxler. Med Facit i hand ett helt rätt beslut. 1-0 PSG i den 9:e minuten.

Glädjen blev dock kortvarig då Angeliño smög sig in i straffområdet omarkerad och spelade sedan in ett lågt inlägg som André Silva tog vara på. 1-1 på Parc des Princes i den 28:e minuten. Det blev inga fler mål i första halvlek och ställningen höll sig till halvtidsvilan.

RB Leipzig tog med sig momentumet från den starka avslutningen av första halvlek och fick följaktligen utdelning. Angeliño hittade än en gång en medspelare i straffområdet från vänsterkanten. Denna gång N. Mukiele som inte gjorde något misstag med högerfoten och vändningen var därmed ett faktum.

Men matchen var inte över där. Efter att RB Leipzig nästan utökat ledningen på ett identiskt anfall som 2-1 målet fick PSG istället chansen då T. Adams förlorade bollen i backlinjen. Mbappé och Messi drog iväg mot mål och den förstnämnda assisterade den sistnämnda. 2-2, Lionel Messi i den 67:e minuten.

7 minuter efter Messis och Mbappés samspel skulle deras talanger överlappa än en gång. Mbappé blev fälld i straffområdet, pekade på Messi att han skulle ta straffen och en Panenka senare var ställningen 3-2 i den 74:e minuten.

PSG tilldelades en straff i matchens sista minuter då A. Hakimi blev fälld i straffområdet. Efter en VAR-granskning fick Mbappé förtroendet att göra sitt andra mål för kvällen men sköt tyvärr högt över. Det blev också det sista av värde i matchen och PSG vann 3-2 i Paris.

Härnäst väntar Marseille som tar emot PSG på söndagskvällen kl 20:45. Ett Marseille som med tränaren J. Sampaoli har inlett säsongen starkt och ligger på en tredjeplats i ligan med en match mindre spelad.

Matchens spelare: K. Mbappé