Parc des Princes, 2022-02-15 21:00

PSG - Real Madrid
1 - 0

PSG - Real Madrid: Storspel i Paris - Messi med straffmiss och Mbappé med sent avgörande
Messi var inte sitt bästa jag.

På tisdagskvällen tog PSG emot mesta mästarna Real Madrid i första slutspelsrundan i Champions League. PSG dominerade större delen av matchen och hade gott om chanser att avgöra. Istället skulle dröja till matchens sista minut innan Mbappé avgjorde. Oskärpa och en storspelande T. Courtois såg till att matchen slutade med uddamålet.

Årets hittills viktigaste match för PSG spelades i kvällens CL-match när Madrid kom på besök till Parc des Princes. Pochettino valde att ställa upp med Donnarumma i målet bakom den backlinje som vi vant oss vid. På mittfältet fick Paredes sällskap av Verratti och Pereira. I anfallet fick Di Maria ersätta Neymar och spela bredvid M&M.

Redan från start skulle PSG sätta ribban för resten av matchen. Efter 20 minuter hade Real Madrid knappt rört bollen och spelade huvudsakligen på sin egna planhalva. PSG skapade gång på gång chanser utan att lyckas förvalta någon av dessa. Närmast kom dock Mbappé flera gånger om.

Den första halvleken kom och gick med en fortsatt stor PSG dominans och 0-0 på resultattavlan. Detta skulle även gälla fram till den 62:a minuten då PSG och Messi fick chansen från elva meter då Mbappé gjordes ner i straffområdet av Carvajal.

En dittills storspelande Courtois skulle dock visa sig övermäktig för en tills dess oskarp Messi. Ett skott till Courtois vänstra stolpe visade sig vara i perfekt höjd för belgaren och matchen förblev mållös.

Den svidande missen fick Pochettino följaktligen att agera som därnäst bytte in Neymar istället för Di Maria. Tempot höjdes därmed med ännu en växel och i den kvarvarande halvtimmen hade båda lagen möjlighet att avgöra matchen.

Det skulle visa sig vara helt rätt beslut då just Neymar i matchens sista minut klackade fram till Mbappé som inte hade sagt sitt än. Han gick emellan Militao och Carvajal innan han tunnlade Courtois med ett distinkt avslut. Helt rättvisst och vilket mål!

PSG vann 1-0 i sin möjligtvis bästa insats för året. Det ser onekligen ljust ut men det är inte avgjort än och vi kan vänta oss en riktig rysare i Madrid.