Benito Villamarin, 2024-02-15 21:00

Real Betis - Dinamo Zagreb
0 - 1

Real Betis – Dinamo 0-1: blått besegrade ett ointresserat hemmalag.
Stark seger!

Real Betis – Dinamo 0-1: blått besegrade ett ointresserat hemmalag.

Fördel Zagreb efter första rundan på halvtomma Villamarin. Dinamo spelarna straffar ett segt Real Betis som hade inga svar mot Dinamos försvar.

Real Betis – Dinamo Zagreb = 0-1 (0-0)
Petkovic 75’ 0-1.
 


Dinamos huvudtränare överraskade med ett par ändringar i startelvan genom att byta målvakt och ge chans till fransmannen Bernauer som inte startat för klubben sedan förra året i november.

Framför Nevistic fick vi se KTC och Bernauer, vänster Perkovic och Ristovski till höger. Marko Bulat var också tillbaka i startelvan efter en längre tid och gjorde ett av sina bättre insatsen för blått. Misic och Baturina spelade perfekt och offensiven med Bruno Petkovic i spetsen och yttrarna Kaneko och Hoxha.

Det blev en charmig startelva i formation 4-3-3 som skulle göra kvällen jobbig för ett hemmalag som förväntades vinna matchen på halvfart. Behagliga vårväder på Benito Villamarin varade i hela nittio minuter men vi fick knappt se farliga målchanser från de gröna.

Om detta berodde på att Jakirovics manskap stängde ytorna för Rodri och Ezzalzouli och arbetade disciplinerat och kompakt i försvaret eller var det Betis spelarna som var lika mycket intresserade av matchen som den halvtomma läktaren.

Intrycket var att Real Betis hade en till växel att lägga i då hemmalaget försökte höja tempot flertal gånger med one touch och snabba övergångar från vänster- till häger sida. Nabil Fekir var mannen där all speluppbyggnad startar ifrån, men hans allra bästa prestationer fick vi se när fransmannen fick slå ett par vassa hörnor.

Om vi skulle hänga ut någon Dinamo spelare som var skyldig att ge mer ikväll så är det definitivt nyförvärvet Hoxha som saknar erfarenhet ute i Europa matcher.

Första halvleken var en chansfattig tillställning och den andra startade med ett högt pressande Betis första tio minuter. Sömntillställningen lugnades ytterligare när Dinamo spelarna drog ner tempot och gömde bollen för Fekir och gänget som blev alltmer frustrerade och började tappa tålamod.

Dinamo var uppe i offensiven och fiskade efter en kontring och det såg inte alls omöjligt ut. Till slut dömdes en solklar straffspark när en av Betis försvararna spelar med handen innanför straffområdet. Kaptenen Bruno Petkovic är stensäker från straffpunkten och det enda jag kan säga att han borde firat målet med en röd clownnäsa.
 
Redan här började man fira segern i förväg men ändå med lite reservation då Betis skulle ha det sista ordet. William Jose är närmast en kvittering när han testar från frispark och bollen träffar stolpen, närmare än så kom aldrig Betis och missnöje från läktarna blev allt högre.

Summering
Intressant fakta att detta var 6:e förlusten för Real Betis i utslagsrundorna i Uefa tävlingarna på sex senaste matcher. Därmed kan vi säga att visst spelar erfarenhet stor roll i utslagsrundorna där Dinamo senaste åren gjorde starka resultat. Blått åker hem med en stor seger och den här bragdinsatsen är bra för spelarnas självförtroende inför kommande ligamatcher. Vi ska däremot inte fira i förväg, allt kan hända i returen och jag är helt säker på att Pellegrini kommer satsa på en revanschseger i Zagreb. För Jakirovic innebär detta att han minst överlever fram till Rijeka och den här gången skriver jag inte att detta är matchen som kommer vända hela säsongen.

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör

Nevistic 4- stor comeback av Nevistic som kanske köpt sig en plats tillbaka i startelvan? Viktig räddning på slutet!
Ristovski 3- gör en stark insats och i matcher som denna är hans erfarenhet avgörande.
Perkovic 3- mycket bättre insats än den förra helgen där han fick sämsta betyg. Spelade stabilt både som vänsterback och mittback idag.
KTC 5- i mina ögon matchens lirare. Slängde sig på varenda boll och kämpade som att det handlade om liv och död!
Bernauer 3- ännu en försvarare som förtjänar respekt för kvällens insats. Kan tycka att den här spelaren borde fått flera chanser tidigare, kanske var han mer bekväm idag då han spelade tillsammans med en landsman?
Misic 4- inte den bästa matchen av Josip ikväll men en stark trea på gränsen till fyra. Höjde spelet i andra halvleken och styrde matchtempot smart.
Bulat 4- också en spelare värd att nämna ikväll, ett av bästa på planen hos blått!
Baturina 4- tredje matchen på raken där vi är jättenöjda med nummer tio prestation! Nu börjar det likna något.
Hoxha 2- som sagt är han skyldig oss lite mer, kanske kommer under ligaspelet men snart börjar Spikic knacka på dörren till startelvan.
Kaneko 2- var inte samurajens kväll detta men insatsen duger. Inget snack om saken att han är en tillgång på högerkanten.
Petkovic 4- kaptenen spelade som en riktig kapten, peppa peppa! Kanske han sparar clownnäsan till returen i Zagreb?
Spikic 3- jätteinhopp av Dario som kämpade och löpte för hela laget sista trettio minuter.
Vidovic 2- gör det han ska efter inhoppet och är iskall under press.
Kulenovic, Ogiwara, Halilovic /- spelade för lite för att betygsättas.
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-02-15 23:20:07
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!