Hawaiifotboll på Stade de Lorient

En mycket pinsam match som avgjordes av ett självmål. Hawaiifotboll utan existerande mittfält kan sammanfatta matchen mellan de formsvaga lagen Rennes och Lens.

Det hela började med att man försökte hitta Eurosport France på någon kanal, vilket var lättare sagt än gjort. Efter en timmas febrilt sökande lyckades jag slutligen hitta en ström som kunde ge mig min dos Rennes.

Ett par minuter senare var jag lika desperat igen efter att strömmen brutits precis innan avspark och jag blev tvungen att leta igen. Efter några sekunders ”tokklickande” fick jag åter upp matchen i rutan. Matchen kunde börja.

Vi körde återigen den mycket trevliga 4-2-3-1-formationen som har en tendens att i varannan match fungera och i nästa kollapsa. Vad det kan bero på? Ja… den som ändå visste det.

Det började inte så bra för Rennes. Lens visade direkt att det var de som ville göra det första målet och började trycka på. Redan i 5:e minuten hade de chansen att göra mål efter ett inlägg som slutligen hamnade hos en Lens spelare vid ena stolpen men som inte träffade bollen. Tur för oss, tur för matchen… eller?

Rennes stack upp i 15:e minuten och Briand prövade på ett skott som något besvärade målvakten i Lens. Bra räddning då han inte ens släppte retur. Briand passade på att springa offside 9/10 anfall vilket han har en tendens att göra rätt ofta.

I övrigt var det inte mycket Renneschanser och det var mycket fram och tillbaka, Rennes lyckades dock inte komma till avslut, något som dock Lens lyckades med, Pouplin var dock duktig i målet, vilket senare skulle visa sig mycket viktigt.

I slutet av första halvleken fick domaren för sig att döma en straff för Lens för att enligt honom blev en spelare fälld av Pouplin i utkanten av straffområdet, nära kortsidan. Något som på repriserna verkligen mycket mer påminde om en filmning. Jag fick déja vu-känslor.
Skulle domaren avgöra ytterligare en match, två i rad i så fall…

Pouplin skulle dock rädda straffen, som inte var alldeles för bra slagen, bra för oss, synd för Lens även om jag inte sörjer med dem. Domarens insats var idag minst sagt skrämmande och jag undrar egentligen om domarna i Frankrike har något emot Rennes?

Nåväl. Jag ska inte älta mer om det utan gå vidare till andra halvlek där hawaiifotbollen skulle fortsätta. Ytterligare 45 minuters kalabalikfotboll skulle jag dock inte orka med, men det verkade som om fotbollsgudarna bestämt sig vad man får genomlida för ett följa ett av sina lag.

Ett evigt felpassande och ett evigt offside-springande från Brinad, och några långlöpningar av Monterrubio var det Rennes hade. Annars var det mycket Lens. Monterrubio var nog bäst på plan efter Pouplin, men den som bidrog till matchen enda mål skulle dock bli en Lensspelare, tragiskt nog

Kim kommer löpandes i 62:a minuten efter en massa kalabalik från båda håll och lyckas slå ett uselt inlägg, inte en Rennesspelare inom de närmaste 10 metrarna, men Assou-Ekotto ville ändå ta det säkra före det osäkra och skulle brösta ner bollen till egen målvakt, men bollen var istället välplacerad nere vid ena stolpen och därmed 1-0 till Rennes.

Den sista halvtiden skulle fortsätta med mycket springande och felpassande, dock lyckades Lens i slutminuterna och pressade Pouplin och försvaret. Tyvärr fick jag inte se de sista minuterarna då min ström skulle sluta fungera igen, och sedan gick den inte att hitta.

Nervöst var det senare att gå in och titta på resultatet, men jag fick se att vi lyckats gå vidare genom ett självmål! Om ni nu orkat läsa en den klagande artikel så har ni gjort ett fantastisk jobb och är verkligen välförtjänta av att få veta att vi tagit oss vidare till 8-dels final. Låt oss hoppa på en bättre match den gången och att vi nu i helgen läxar upp Monaco igen!