Rivalerna har ett komplex och det heter - titlar! 
Ante Cacic och Valdas Dambrauskas

Rivalerna har ett komplex och det heter - titlar! 

Kommentarer efter derbyt - Dinamo överlägsna

Hetaste derbyt i Kroatien avslutades i lördags i en sportslig inramning. Säkerheten inför matchen var på högre nivå än vanligt. Inga utbrott varken på eller utanför stadion Maksimir. Det här var inte illa för att vara första tävlingsmatchen inför hemmafansen. Dinamo lyckadess inte öppna upp Hajduk under 90 minuter, men spelmässigt såg det bra ut. Efter straffsparksläggning kunde dom blåa lyfta fetaste supercup bucklan. Längre söderut i landet är allt som vanligt, inget nytt. Rivalerna har ett komplex och det heter - titlar! 

Ante Cacic efter matchen:
”Jag tackar mina spelare och gratulerar både hemma och borta fansen. Jag tycker att matchen var sevärd. Det var jämnt i första halvlek. Tack vare Lovre Kalinic gick matchen till straffar. Vi var samlade och koncentrerade.” Så här avslutade han: ”Vi hade inte många matcher under förberedelser, och jag har en lång lista med spelare. Jag måste använda en sådan här match för att se hur vi kommer att fungera. Vi var solida med Petkovic och Drmic, och Ljubicic gjorde bra som vänsterback. Konkurrensen på alla positioner är stark.”

Så här kommenterade matchen Hajduks tränare Valdas Dambrauskas: ”Vi var inte det bättre laget. Vi hade flera bra chanser i första halvlek, men vi utnyttjade dem inte. Vi hade en bra övergång, men avslutningen saknades. I andra halvlek spelade vi med två vingar i ett 4-3-3-system. Vi kommer se bättre ut efter 3 eller 4 matcher.” Frågan är om du har så mycket tid på dig…

Dambrauskas bytte ut Nikola Kalinic i 70:e minut. Vilket inte passade anfallaren och en hård diskussion med Dambrauskas följde. Spelarna på bänken ställde sig mellan Dambrauskas och Kalinic. Tyvärr fick vi inga kommentarer om den situationen efter matchen.

Idag meddelar Hajduks press att Nikola Kalinic är borta i 3 veckor på grund av bruten tå?! Det kan också vara så att den omdiskuterade anfallaren blev straffad, men klubben valde att dölja sanningen. 

Nästa match på schema står för Dinamo på fredag. Hemma mot lillebror Lokomotiva Zagreb. Hajduk kommer möta Istra 1961 på bortaplan. Inledningsvis kan vi säga att Dambrauskas har fler bekymmer än Cacic.

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-07-12 08:49:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!