Sillysvepet: Rogne tillbaka i Sverige – Salah kvar i Liverpool

Sillysvepet: Rogne tillbaka i Sverige – Salah kvar i Liverpool

Fredagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (18:30)

KLART: Thomas Rogne klar för Helsingborg
En jättebomb har briserat i Sverige. Den tidigare blåvita mittbacken Thomas Rogne, 32, har skrivit på för Helsingborgs IF för 2,5 år. Norrmannens senaste klubbadress var grekiska Apollon Smirnis.
(Helsingborgs IF)

OFFICIELLT: Sampaoli lämnar Marseille
Jorge Sampaoli har gjort storsuccé som tränare för Olympique de Marseille, men nu lämnar han chockerande klubben. Anledningen ska vara att Sampaoli inte kunnat enats med klubbledningen om klubbens framtidsvisioner.
(Olympique Marseille)

Hammarby och Häcken vill ha Aiesh
Hosam Aieshs kontrakt med IFK Göteborg går ut vid årsskiftet. Nu avslöjar Fotbollskanalen att såväl Hammarby som Häcken vill knyta till sig 27-åringen.
(Fotbollskanalen)

KLART: Sam Johnstone klar för Crystal Palace
Den 29-årige målvakten lämnar West Bromwich Albion för Premier League och Crystal Palace. Kontraktet är skrivet över fyra år.
(Crystal Palace)

OFFICIELLT: Serge Aurier lämnar Villarreal
Det blev bara 24 matcher och en säsong i Spanien för ivorianen Serge Aurier, för nu lämnar han Villarreal. Var det bär av framöver står inte klart.
(Villarreal CF)

David Accam tränar med HJK
Accam var ifjol utlånad från Nashville till Hammarby. Nu tränar 31-åringen i Helsingfors.
(HJK)

OFFICIELLT: Nantes värvar från Watford
Idag presenterade Nantes Moussa Sissoko från Watford. Kontraktet är skrivet över 2024.
(FC Nantes)

IFK Norrköping förväntar sig att Dagerstål lämnar
Filip Dagerstål kom till Peking på lån från ryska FC Khimki inför säsongen, men han lär inte bli kvar i Norrköping efter sommaren. – Vi räknar inte med honom, säger sportchefen Tony Martinsson.
(Fotbollskanalen)

KLART: Mohamed Salah förlänger med Liverpool
Liverpool tappade Malick Mané till Bayern München, men Mohamed Salah har de lyckats övertyga att stanna kvar i klubben. Han har signerat ett nytt kontrakt, hur långt det är på framkommer dock inte.
(Liverpool FC)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:15)

West Ham siktar in sig på Lingard
Jesse Lingard står numera utan kontrakt efter att ha lämnat Manchester United. West Ham hoppas dock att det snart ska bli ändring på den saken då deras huvudprioritering är att plocka in mittfältaren.
(Express)

... men får konkurrens av Everton
Everton är på jakt efter en ersättare till Richarlison och verkar ha siktat in sig på Lingard.
(The Times)

Officiellt: Tottenham värvar Richarlison
Efter några turer fram och tillbaka de senaste dagarna är det nu officiellt att Richarlison lämnar Everton för att framöver representera Tottenham.
(Tottenham på SF)
Phillips läkarundersöks av City
Förutsatt att inget drastiskt händer kommer Kalvin Phillips inom väldigt kort att presenteras som Manchester Citys senaste nyförvärv. Mittfältaren genomför i dag läkarundersökningen.
(Fabrizio Romano)

Inter med dubbelvärvning
Henrikh Mkhitaryan och André Onana har ännu inte presenterats av Inter – men har registrerats av Serie A på deras egen hemsida.
(Serie A:s hemsida)

Nice på jakt efter Sommer
De senaste säsongerna har Yann Sommer varit en stabil pjäs mellan stolparna i Borussia Mönchengladbach. Nu kan 33-åringen vara på väg bort då Nice visar stort intresse.
(L’Equipe)

Officiellt: Ortega klar för Manchester City
Nu står det helt klart att Stefan Ortega fortsätter karriären i Manchester City. Målvakten har skrivit under ett treårskontrakt med de regerande ligamästarna.
(Manchester Citys hemsida)

Belotti tackar för sig i Torino
Efter sju säsonger står det nu klart att Andrea Belotti och Torino går skilda vägar åt i och med att den 28-årige anfallarens kontrakt löper ut.
Blåvitt testar nya spelare
Fem afrikanska spelare kommer inom den närmaste framtiden att provträna med IFK Göteborg med hopp om att imponera tillräckligt för att bli kontrakterade.
(IFK Göteborgs hemsida)

Römer förlänger kontraktet
André Römer och Elfsborg har kommit överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till och med 2025.
(Elfsborgs hemsida)

Hertha spetsar till offensiven
Mycket talar för att Hertha Berlin inom väldigt kort kommer göra klart med den nigerianske yttern Chidera Ejuke, som hämtas in från CSKA Moskva.
(Bild)

”Sampaoli har fått nog”
Marseilles tränare Jorge Sampaoli är så missnöjd med hur klubben agerat på övergångsmarknaden att han nu beslutat sig för att lämna klubben med omedelbar verkan.
(L’Equipe)

***

FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (09:15)

Sassuolo sätter press på PSG

Gianluca Scamacca uppges vara ett av Paris huvudmål i sommar. Serie A-klubben säger dock att man inte hört av PSG på en dryg vecka. "Kanske dyker det upp andra möjligheter", berättar Sassuolos president Carnevali.
(
RMC Sport)

... som lagt ett bud ändå?
I Italien menar man dock att Paris faktiskt lagt ett bud och att man är överens med Scamacca om de personliga villkoren. 40 miljoner euro ligger budet på. Sassuolo vill ha 50 miljoner.
(CalcioMercato)

”Manchester United i pole position”
Arsenal har fått två bud nekade på Ajax-spelaren Lisandro Martinez som nu i stället uppges nära en flytt till United. Den holländska klubben värderar sin spelare till 50 miljoner euro.
(Daily Mail

Valencia siktar in sig på Cavani
Gattusos uppges ha Edinsom Cavani som huvudmål för att förstärka offensiven. Uruguayen går att att värva på fri transfer. Framsteg om de Ligt
Förhandlingarna som ska ta mittbacken till Chelsea uppges göra framsteg. Detta trots att Juventus vill ha närmare 120 miljoner euro.
(Telegraph

Kimpembe får lämna PSG
Efter uppgifter om Juventus-intresse för mittbacken meddelar fransk media att Paris är redo att släppa Presnel Kimpembe. Prislappen är satt till 50 miljoner euro.
(FootMercato)

Officiellt: Gigovic stannar i Helsingborg. Vem plockar Dembélé på fri transfer?
Ryktesomgärdade Barcelona-yttern Ousmane Dembélé står från och med i dag utan kontrakt. Chelsea är ett av de hetare alternativen.
(Sport

... och Barcelona ger upp Neves
La Liga-klubben behöver få loss pengar och kommer därför inte att satsa på Ruben Neves i år. Siktet är inställt på att värva Wolverhampton-spelaren till nästa sommar.
(Sport)

Officiellt: Vitinha klar för PSG
Franska mästarna presenterar sommarens första nyförvärv.
Boca Junior erbjuder Vidal kontrakt
Arturo Vidal har ett år kvar i Inter, men Boca Juniors hoppas kunna locka över honom till argentina redan denna sommar.
(Leandro Aguilera)

Adama Traoré tillbaka till Wolves
Barcelona löste inte utköpsklauselen för Adama Traoré som därmed flyttar tillbaka till Wolverhampton. För hur länge?
(Wolves

Umtiti på väg tillbaka till Frankrike
Rennes behöver en ny mittback efter Aguerds flytt till West Ham. Nu siktar man in sig på franske världsmästaren Samuel Umtiti som har en skadadedrabbad säsong i Barcelona bakom sig.
(L’Equipe

***

Torsdagens Sillysvep
 

SvenskaFans.com2022-07-01 18:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans