Ronaldo: "Vi förtjänar det"
Supportrarna betydde väldigt mycket när Ronaldo var med och gjorde mål.

Ronaldo: "Vi förtjänar det"

Portugal tog sig sent igår vidare till final i EM efter att ha slagit ut Wales med 2-0. Matchens spelare Cristiano Ronaldo var mannen på allas läppar när han låg bakom bägge målen.

Självförtroendet lyste därför direkt efter matchen när Portugals lagkapten träffade pressen.
– Jag är väldigt säker och tror på att spelarna förtjänar att vara i final. Jag förtjänar det, Portugal förtjänar det, fansen förtjänar det och vartenda portugis förtjänar det, sade Ronaldo efter matchen och hyllade samtiidgt supportrarnas stöd.

"12 år har gått"
2004 var Ronaldo med när Portugal förlorade den minnesvärda finalen mot Grekland. Nu kommer han få stå där igen och försöka spela hem landets första EM-trofé.
– Ja, denna gång är det annorlunda. Jag var 18 och det var min första final. Min debut. Nu har 12 år gått och vi ska spela en ny final, vilket jag är stolt över.

och fortsätter
– Jag har alltid drömt om att vinna för Portugal, jag hoppas därför att det är vår tur nu.

Han kanske inte har imponerat målmässigt men resultaten har gått Portugals väg. Nu vann de sin första match efter 90 minuter och Ronaldo hyllades ännu en gång som en lagspelare som jobbar hårt för laget.
– Jag ha försökt att hjälpa så gott som jag kan, inte bara genom att göra mål utan också genom att kämpa, och hjälpa till defensivt, säger landslagskaptenen.

23 spelare som slåss
Ikväll spelar Tyskland mot värdnationen Frankrike och på söndag kommer Portugal att möta en av dessa två giganter, i Paris på Stade France. En final där Portugal kommer behöva sina supportrar ännu mer.
– För att vinna måste vi ha 23 spelare som slåss, men också fans. Vi har känt en hel del stöd från våra fans och det ger oss en extra skjuts för att gå den extra milen.

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2016-07-07 09:45:11
Author

Fler artiklar om Portugal