Samba Diakité - Inte klar *Uppdaterad*

Samba Diakité - Inte klar *Uppdaterad*

Efter gårdagens klara nyhet med att Samba Diakité var klart har dagens rapporter varit annorlunda.

Uppdaterad version

Klar på lån

I skuggan av ryktena kring Cissokho de senaste dagarna har Lyon arbetat hårt med att finna den första värvningen under januarifönstret och i eftermiddags lyckades man. Enligt football365.fr och flertalet källor i Frankrike är Nancys defensiva mittfältare, Samba Diakité, klar för Lyon sedan Lyonstaben nått en överenskommelse med AS Nancy Lorraine. Samba Diakité, som redan ryktades till Lyon i somras, sägs lämna Nancy först via utlåning med en köpoption.

Riskerar att missa Afrikanska Mästerskapen
Sedan ryktena tog ny fart när Aulas hörde av sig till Nancys president, Jacques Rousselot, har spelaren gjort allt han kunnat för att representera Lyon. Så pass långt att han skulle riskera deltagandet i Afrikanska Mästerskapen.

Inte ersättare till Cissokho
Samtidigt som nyheten publicerades funderade många att Nancy-lånet skulle ersätta ytterbacken Cissokho på grund av Sambas erfarenhet som ytterback. Trots spekulationer sägs Lyon ha ögonen på backarna Armand (PSG), Bong (Valenciennes FC) och Dede (Vasco da Gama) som potentiella ersättare.

Behöver mer bredd på mittfältet
Den främsta anledningen till att Lyon vill ha in Samba är större bredd på det defensiva mittfältet där Gonalons är den enda mittfältaren för tillfället. En nyttig förstärkning om allt går enligt planerna.

Källor: Football365.fr och Eurosport.fr

Läs mer: Cissokho snart i Arsenal?

Uppdatering 12 januari

Inte helt klar – Men alltjämt hett ämne
Trots den överraskande nyheten att mittfältaren var i stort sett klar för Lyon är Diakite inte helt klar för Lyon. Enligt nya rapporter sägs en klausul vara ett störande skäl i förhandlingarna, som annars innehåller en överenskommelse kring en utlåning, och därmed är affären med Nancy i ett ”standby läge”. Med den ”avvaktande” affären med Nancy bekräftade Lyontränaren, Remi Garde, på gårdagens presskonferens att mittfältaren fortfarande är ett hett namn för Lyon.

”Jag hoppas att vi når lösningarna snabbt för att lyckas med det vi vill. Diakite är ett av våra heta ämnen”

Källa
: Madeingones.com


Egil Wingbroegil1987@outlook.comEgilWingbro2012-01-12 16:30:00
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille