2016-10-06 20:45

Irland - Georgien
1 - 0

Seamus Coleman stor hjälte för Irland

Seamus Coleman stor hjälte för Irland

Högerbacken gjorde sitt första landslagsmål när Irland besegrade Georgien.

Där satt den. Evertons högerback tillika Irlands lagkapten börjar växa fram till en av nationens viktigaste spelare. När profiler som Shay Given, Damien Duff och Robbie Keane lagt landslagskarriären på hyllan klev en annan ledare fram när det behövdes som mest.

I den 56:e minuten belönades lojale och löpstarke Coleman med sitt första mål i den gröna tröjan. Född och uppväxt i den lilla staden Killybegs på Donegal fick han fira med tusentals fans denna torsdagskväll i huvudstaden. 

Georgien besegrades för sjunde gången och Irland är fortsatt obesegrade i VM-kvalet. Även 1-0-segrar räknas och för kapten Coleman blev den extra speciell.

Matchen på Aviva Stadium var jämn, Georgien vann bollinnehavet och hade fem hörnor i matchen. Men kvaliteten fanns inte där i de avgörande ögonblicken. 

Martin O'Neill och Roy Keanes landslag har tampats med skadeproblem och värre skulle det bli. Stjärnan Robbie Brady tvingades lämna planen på bår i slutet av matchen och kommer troligtvis inte finnas tillgänglig när Moldavien väntar på söndag.

Även mittfältskämpen, Jeff Hendrick, missar mötet då han är avstängd. En hel startelva är därmed borta - men så länge kapten Coleman är på plan finns det hopp.

Irland har inte varit med i VM sedan turneringen 2002. Nu är det faktiskt dags, supportrarna och spelarna bestals på biljetten 2010. Finns det någon rättvisa i världen återser vi Irland och de gröna fansen i Ryssland 2018.

Spännande är att kvalgrupp D består av fyra lag på fyra poäng. Precis allting kan hända och direktplatsen ser ut att vara öppen för alla.

*** *** ***

Irland - Georgien 1-0 (0-0)
1-0 Seamus Coleman (56)
Arena: Aviva Stadium
VM-kval, omgång 2

Irland 4-3-3- fr.h: Randolph - Coleman (K), Duffy, Clark, Ward - Hendrick, McCarthy, Brady (Whelan 81´) - Walters, Long (O'Shea 94´), McClean 

COYBIG

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2016-10-07 01:50:00
Author

Fler artiklar om Irland