Maksimir, 2023-04-26 17:05

Dinamo Zagreb - Varazdin
2 - 0

Seger inför derbyt

Seger inför derbyt

Dinamo firade klubbens 112-årsdag med en seger mot obehagliga NK Varazdin på Maksimir. Och allt är redo för en episk final på söndag för att bekräfta ligatiteln.

Dinamo Zagreb - NK Varazdin = 2-0 (1-0)
Spikic 41’ 1-0, Ivanusec 79’ 2-0.

Stabil seger för regerande mästarna men för övrigt var det lite som tydde på att det var en födelsedagsmatch. Hade det inte varit för 112 ballonger som släpptes strax innan matchen blåstes igång och den ceremoni öppningen av träningsplanen som fick namn efter Luka Modric, hade man knappast vetat att det var helgdag. 

Dinamos fotbollsfält #4 kommer att döpas efter Luka Modric som för femton år sedan spelade i den blåa tröjan. Kanske en vacker dag, när nya Maksimir arenan byggs, kommer den också döpas efter Kroatiens och en av Dinamos främsta spelare genom tiderna. 



Till matchen...
Biscan gör bara en ändring från senaste matchen och det är Moharrami som tar högerbacksplatsen istället för Ristovski som spelade inte p.g.a. varningar. Den första halvtimmen är matchrytmen svag, få målchanser och energin var uppslukad. 

Trots detta hade Dinamo två målchanser, först räddade bortamålvakten Zelenika briljant Drmics nick från några meters håll, och sedan slog Josip Msic en returbomb, men den hamnade i reklamskyltarna istället för nätet. 

Men mot slutet av första halvleken, tog blått ledningen efter att Spikic var konkret från nära håll. Och visst var Dinamo bättre i första halvleken, men långt ifrån upplagan man visade upp mot Slaven Belupo (4-0).

Nu hade gästerna inget att vänta på, bortalagets tränare Kovacevic kastade alla jokrar in i spelet och satsade offensivt. Närmast kvitteringen kom man i 76:e minuten när Teklics försök blockerades av mittbacken Josip Sutalo. Livakovic var redan läst, Teklic höll sig för huvudet, medveten hur nära kvitteringen det var!

Bara tre minuter senare kommer en konkret offensiv anfallsvåg av Dinamo som resulterar till 2-0. Martin Baturina spelade fram utmärkt, klarsynt i sin stil, till Luka Ivanusec som poängterar för segern. Tre poäng stannar på Maksimir och värt att nämna är att Bruno Petkovic var tillbaka, inhopp i 87:e minuten var bara en försmak vad vi kan förvänta oss till helgen.

Summering
Detta var tredje raka matchen utan insläppt mål, bisarrt nog, så händer detta för första gången den här säsongen. Totalt har Dinamo under Biscans styre släppt in bara ett mål. I ett tidigt skede kan vi se att tränaren bygger spelet från grunden, börjar från försvaret, kompakt spel, med snabba omställningar. Det är något som påminner mycket om Biscans spelstil. Tempot i spelet måste dock höjas, spelarna behöver fräschas upp inför derbyt. Namnet Hajduk bör vara en tillräcklig motivation och självklart Petkovics återkomst.

Spelarbetygen från 1- till 5.
Livakovic 3 – håller tredje raka nollan för första gången den här säsongen. Grattis Livi!
Moharrami 2 – stabil insats idag, men vi saknade hans offensiva utflykter idag
Perkovic 3 – fortsätter imponera som vänsterback, påbörjar aktionen som leder till första målet
Sutalo 3 – räddar Varazdins kvitteringsmål genom att blockera målchansen
Peric 3 – Dino stabil som vanligt
Misic 3 – får också en stabil trea idag, såg något lättare än mot Istra
Ljubicic 2 – sliter hårt på mittfältet, men även Robert är en människa och han hade inte kontinuiteten idag som i föregående matcherna
Baturina 3 – stark trea idag, gör även assist till Ivanusec som sätter spiken i kistan
Spikic 3 – gör äntligen mål, det hoppas man mer från en ytterforward
Ivanusec 4 – man of the match mot Varazdin, man kan säga att våren tillhör #7
Drmic 1 – aj aj, dagarn verkar vara räknade för schweizaren som inte ens under Biscans styre lyckas komma tillbaka
Menalo 1 – kommer tidigt in i 2:a halvleken, men utan att ge laget effekten
Topic 2 – ynglingen kliver in istället för Drmic och gör ett godkänt inhopp. Anfallaren kan räkna med att få mer speltid för varje match
Bulat och Petkovic / - spelade för lite för att betygsättas
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-04-27 21:24:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!