SF Julkalender 2020 – #20: ”Total eufori från den röda bortasektionen”

SF Julkalender 2020 – #20: ”Total eufori från den röda bortasektionen”

I dagens lucka berättar Erik Segerström om ett minne för fyra år sedan då han tvingades se sitt Liverpool i efterhand – vilket dock visade sig vara värt det.

SF JULKALENDER 2020 – TEMA: BÄTTRE TIDER

Att missa när ens favoritlag spelar är något många försöka undvika som pesten. Men ibland kommer livet emellan och då är en lösning att se matchen i repris.

Ett sådant minne skildrar Erik Segerström i dagens lucka då han med värme minns när hans Liverpool besegrade Everton på bortaplan bara ett fåtal dagar innan jul. Det var dock en seger som minst sagt satt långt inne.



Jag vill minnas att det snöade den natten. Det var fyra år sedan och den nittonde december hade hunnit bli den tjugonde. Merseyside-derbyt hade avgjorts för länge sedan, men i min värld stod det fortfarande 0–0 på ett kylslaget Goodison Park. Liverpool pressade på men allt eftersom tilläggsminuterna tickade iväg förbannade jag mig allt mer över att jag överhuvudtaget valt att se hela matchen i efterhand. 

***

Det finns något speciellt över att se matcher i repris. Du tvingas gå under jord. Mörklägga sociala medier, resultattjänster och gruppchattar. Dubbelchecka eventuella pushnotiser. Visa lite självdisciplin för en gångs skull och lägga undan luren för ett par timmar. Du tar dig igenom dagen i total ovetskap för att sent på kvällen, när alla andra gått och lagt sig och det bara är du och dina rostade ostmackor framför teven, äntligen slå dig ned för att få reda på det alla andra redan vet. Det är sällan värt det, men ibland så. 

***

94:e minuten. Klockan klämtar när Daniel Sturridge plötsligt bryter in från höger och drar till med vänstern. En strumprullare. Men en farlig sådan. Inbytte andreslipsen Joel Robles sträcker ut med hela sin kropp men lyckas inte hindra bollen från att ta i insidan av stolpen. Sadio Mané flyger förbi sin bevakning, är först på returen och avgör för de röda med matchens enda mål. Tyst jubel från undertecknad hemma i soffan, total eufori från Goodisons röda bortasektion. 

Mané’s scoring, kopites singing, merry christmas, Everton! 

Ett julkort jag ser tillbaka till med stor värme i mörka tider som dessa.

Erik Segerström2020-12-20 08:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans