Lagbanner
”Tungt, väldigt tungt” – byter Calhanoglu klubb i vinter?

”Tungt, väldigt tungt” – byter Calhanoglu klubb i vinter?

Arvid Sandberg besvarar frågor om Hakan Calhanoglus nuvarande situation och var hans framtid kan tänkas finnas om han lämnar AC Milan.

En av höstens största positiva överraskningar i fotbollsvärlden har AC Milan varit – som ännu är obesegrade och toppar Serie A-tabellen. Vad som ligger bakom deras fina säsong så här långt är en stark lagsammanhållning där flertalet spelare utmärkt sig.

Den spelare som noterats för flest framspelningar är Hakan Calhanoglu. 26-åringen sitter dock på ett utgående kontrakt och risken finns att han lämnar klubben redan i vinter.

För att få mer klarhet i hans situation har undertecknad varit i kontakt med Milan-redaktionens Arvid Sandberg, som ger oss mer kött på benen kring hur Calhanoglus framtid kan tänkas se ut.

Rykten placerar Calhanoglu i främst England och Spanien, tror du det finns någon substans bakom dem?
- Det gör det nog. Parterna har väl ändå varit ganska öppna med att gapet är stort när det kommer till löneförhandlingen. Senaste jag läste var att Calhanoglu vill ha upp mot 4,5 miljoner, aktiva kontraktet ger honom 3,5 miljoner per säsong.
 
- Med Milans frammarsch under hösten har dock snacket ändrats om Calhanoglu. Enligt agenten ska just Champions League-spel vara en viktig faktor. Men nu när det ändå ser ut som att Milan rör sig mot en topp fyra-placering kan han kanske tänka sig att gå ner lite i lönekravet. 
 
Hur pass delaktig har han varit i Milans fina höstsäsong?
- Han har kanske framför allt varit en konstant i ett annars skadedrabbat Milan, startat alla matcher och sett stabil ut. Lite slapp och stundtals nonchalant under dom inledande omgångarna. Tror att det hände något med hans inställning när han märkte att Milan hade potential att faktiskt åstadkomma något den här säsongen. Under november och december har han faktiskt spelat riktigt bra och tagit det ansvaret som krävdes med andra nyckelspelare på skadelistan. 
 
Hur tungt tapp vore det om han lämnade klubben?
- Tungt, väldigt tungt. Just nu finns det inte någon annan i truppen med den förmågan att fördela spelet offensivt. Hans högerfot i de offensiva fasta situationerna har hjälpt Milan mycket under hösten. 
 
Kontraktet löper ut till sommaren, finns det en chans att han förlänger?
- Med Milan som vintermästare är nog alternativet att förlänga mer attraktivt än vad det var i somras. Tror mycket ligger hos den gode Calhanoglu själv, vill han vara med på den resan och utvecklingen som Milan genomför måste han gå ner lite i lönekrav.
 
Vid en försäljning i vinter, vad vore en skälig summa och vilken klubb tror du han hade passat bäst i?
- Bra fråga, jag vet faktiskt inte. Tyskarna på Transfermarkt säger 30 miljoner så det är väl det man får utgå ifrån. Det har väl mest ryktas om att Manchester United skulle vara sugna och då vet vi väl alla att summorna kan bli höga. Sedan är det väl en legitim fråga att ställa vad han ska göra där. De har ju redan typ samma spelare i Bruno Fernandes.
 
Hur tycker du Milan borde försöka ersätta honom vid en flytt?
- Drömscenariot skulle väl vara att få in en spelare som Papu Gomez från Atalanta, som det ryktats lite om. Huvudfokus för Milan kommer nog ändå hamna på att hitta en vice-Ibra under januari.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-12-29 13:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans