Lagbanner
 Kvällens EM-kvalmatcher

Kvällens EM-kvalmatcher

EM-kvalet rullar vidare och Nederländerna och Frankrike drabbar bland annat samman i ett hett stormöte på Johan Cruijff Arena.

Det spelas fotboll i tre kvalgrupper under kvällen och vi bjuds åtminstone på några intressanta matcher på förhand.  

Det väntas bli mest action i grupp B där Irland tar emot Grekland inför en och annan passionerad irländare på Aviva Stadium. Kvällens hetaste match hittar vi i samma grupp när Nederländerna är ute efter revansch mot Frankrike efter storförlusten på Stade de France tidigare i år. Drar Frankrike ifrån ytterligare i gruppen eller kan Oranje närma sig Mbappé och kompany? Svaret har vi någon gång runt 22:35 i kväll.

En het seriefinal står för dörren i Sveriges grupp när Österrike och Belgien drabbar samman. De båda nationerna står på samma poäng och matchen i kväll kan mycket väl komma att bli avgörande för vilka som kommer stå som gruppsegrare i slutändan. Tittar vi i botten av tabellen hittar vi Estland och Azerbaijan som gör upp i Tallinn om att inte hamna på den mindre smickrande sista platsen i grupp F.
 
Överlägsna Portugal kan mer eller mindre säkra segern i grupp J via seger hemma mot Slovakien. Och ett Luxemburg på rejäl uppgång kan åtminstone gå upp på samma poäng som tvåan Slovakien, om man besegrar Erik Hamréns gamla adepter på Island. Ett Island som inte rosat marknaden i kvalet ligger just nu på näst sista plats i gruppen, och känslan är att det mycket väl kan bli en ny förlust på nationalarenan Laugardalsvoellur i kväll.
 
Kvällens matcher i sin helhet: 

Grupp B
20:45 Irland-Grekland 
20:45 Nederländerna-Frankrike 

Grupp F
18:00 Estland-Azerbaijan
20:45 Österrike-Belgien

Grupp J
20:45 Island-Luxemburg
20:45 Lichtenstein-Bosnien Hercegovina
20:45 Portugal-Slovakien

TV: Mbappé tvåmålsskytt när Frankrike körde över Nederländerna 
 

SvenskaFans.com2023-10-13 17:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans