Argentinas landslagstränare kritiserar OS-organisationen: ”Blev bestulen”

Javier Mascherano gjorde hårda uttalanden efter förlusten mot Marocko, i en match med många kontroverser.

Matchen mellan Argentina och Marocko, vid öppningen av herrfotbollsturneringen i Paris-OS 2024, präglades av en mängd olika kontroverser och till och med ett långt avbrott i spelet, som slutade med en argentinsk förlust med 2-1.

Alla förvirringar i spelet, och framför allt i organisationen av spelen, orsakade upprördhet hos Javier Mascherano. Det sydamerikanska lagets tränare uttalade sig om ämnet och även om en incident som skulle ha hänt med en av hans spelare, Thiago Almada.

På presskonferensen efter matchen sa Mascherano att den framtida Botafogo-förstärkningen hade fått sina tillhörigheter stulna under ett träningspass i Saint-Étienne. Han klagade på hur alla byråkratiska procedurer för att genomföra aktiviteterna inte var tillräckliga för att förhindra nämnda stöld av spelaren.

– På tisdagen kom de in under ett träningspass och stal från oss. Vid de Olympiska spelen. En klocka, ringar, allt från Almada saknades. De kräver att vi har legitimation, men sedan händer sådana här saker, förklarade argentinaren.

Mascherano var också upprörd över själva matchen, som hade en andra halvlek där tilläggstiden varade i 15 minuter och målet som skulle ha gett Argentina oavgjort blev annullerat av domarna efter två timmars väntan på grund av att marockanska fans invaderade planen efter målbeslutet och båda lagen lämnade planen, vilket avbröt matchen under denna period. Det var först under pausen som man insåg att det argentinska målet hade involverat en offside-situation, som granskades via VAR.

– De sa aldrig till oss att de granskade situationen. De avbröt matchen av säkerhetsskäl. Vid inget tillfälle nämnde de granskningen. Vad som hände på planen är en skandal. Det är inte en amatörturnering, det är de Olympiska spelen, klagade han.