Lagbanner
Sillysvepet: Radulovic lämnar AIK – Braithwaite till Saudiarabien?

Sillysvepet: Radulovic lämnar AIK – Braithwaite till Saudiarabien?

Söndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:30) 

Dortmund värvar in Simeone?
Veronas anfallare Giovanni Simeone har ryktats vara på väg till Napoli men nu ger sig Dortmund in i jakten på 27-åringen, som är son till tränaren Diego Simeone.
(Football Italia)

Saudiarabien nästa för Braithwaite?


Slonina på väg till Chelsea – Kepa till Napoli
Chelsea och Chicago Fire uppges vara överens om en övergång för Gabriel Slonina, vilket i sin tur öppnar för att Kepa Arrizabalaga kan flytta till Napoli.
(Football Italia)

… och Chelsea jobbar på Fofana och Dumfries
”50/50 att Sabovic hamnar i Djurgården”
Besard Sabovic har tränat med Djurgården och mittfältaren är klubblös efter att ha brutit sitt kontrakt med ryska FC Khimki. Nu uttalar sig Bosse Andersson om chanserna att 24-åringen skulle fortsätta karriären i DIF och han uppskattar det till 50/50.
(Fotbollskanalen)

Officiellt: Radulovic lämnar AIK
HJK har utnyttjat köpoptionen i kontraktet med Bojan Radulovic och han lämnar AIK.
(HJK)

Lazio värvar in målvakt
Spezias Ivan Provedel är nära en övergång till Lazio. Spelarens agent är på plats i Rom och slutföra affären som tar 28-åringen till Rom.
(Gianluca Di Marzio)

Empolis Viti till Nice på måndag
EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:15) 

Officiellt: Castilla lämnar Leeds
Premier League-klubben meddelar på sin hemsida att parterna har valt att gå skilda vägar.
(Leeds United) 

Fofana vill till Chelsea
Leicester 21-årige mittback Wesley Fofana ska ha ögonen på en flytt till London, för att öka sina chanser att ta en plats i den franska VM-truppen i vinter.
(Ekrem Konur) 

Torino går för Barrow
Bologna och Torino ska ha börjat förhandla om en övergång som skulle ta Musa Barrow till Turin. De rödblåa sägs kräva omkring 15 miljoner euro för att släppa anfallaren.
(Nicolo Schira) 

Officiellt: Hörberg klar för Trelleborg
Felix Hörberg tillhörde Skåne-klubben så sent som 2019 innan han valde att skriva på för Östersund. Nu återvänder mittfältaren till Trelleborg och har skrivit på till 2025.
(Östersunds FK Twitter) 

Serie A-klubb ute efter Mari
Arsenals Pablo Mari ser inte ut att få många minuter under Mikel Artetas ledning. Nu ska nykomlingen Monza ha inlett förhandlingar med mittbacken, som var utlånad till just Serie A under vårsäsongen då han representerade Udinese.
(Calciomercato) 

Officiellt: Raum klar för RB Leipzig
Roma visar intresse för Tanganga
José Mourinho är ute efter att stärka upp lagets defensiv och ska vilja återförenas med sin förre adept. Sedan tidigare har Tottenhams 23-åring kopplats samman med Milan.
(IL Tempo) 

Officiellt: Nottingham värvar från Stuttgart
Premier League-nykomlingen har gjort klart med den 24-årige mittfältaren Orel Mangala.
(Nottingham Forest) 

Kehrer på väg bort från PSG
PSG:s ytterback Thilo Kehrer ingår inte i nye tränaren Christophe Galtiers planer inför nästa säsong. Nu sägs tysken ha bestämt sig för att flytta till Sevilla. Förhandlingar mellan klubbarna väntas ta fart i början av nästa vecka.
(Estadio Deportivo) 

Brentford ute efter Damsgaard
Premier League-klubben ska vara inställda på att värva Sampdorias danske mittfältare. Serie A-klubben sägs kräva 20-25 miljoner euro för att släppa 21-åringen.
(Gianluca Di Marzio) 

Firmino inställd på att stanna i Liverpool
Roberto Firmino har under de senaste dagarna ryktats ihärdigt till Juventus. Nu går den brasilianske anfallaren ut och berättar att han älskar Liverpool, staden och fansen och att han vill stanna.
(Nicolo Schira) 

Chelsea i in leken kring de Jong
Vad vore en sillydag utan nya rykten kring Frenkie de Jong? Senaste nytt ska vara att Chelsea planerar att gå in och ”sno” åt sig holländaren framför ögonen på Manchester United, som fortfarande hoppas på 25-åringen. Det sista ordet lär inte vara sagt i den här långdragna följetongen.
(Sport) 

MORGONENS UPPGIFTER (09:30)

Arsenal överens med Tielemans?
Det har varit många rykten kring Leicesters belgare i sommar. Nu rapporterar engelsk media att mittfältaren ska vara överens med Arsenal om de personliga villkoren men ännu har inget konkret bud landat på Leicesters bord.
(The Mirror) 

Belotti på väg till Roma
Roma fortsätter att bygga inför den annalkande säsongen. Nästa man in ska vara anfallaren Andrea Belotti som ser ut att ansluta till Mourinhos lag som bosman.
(Football Italia) 

Juventus visar intresse för Mertens
Den gamla damen letar anfallare och ska nu vara i samtal med belgaren som sedan den 1 juli sitter utan klubb.
(Ekrem Konur) 

Delap närmar sig Stoke
Manchester Citys talangfulle anfallare kan inom kort hamna i The Championship. Stoke ska vara i långt gånga förhandlingar med City, men de regerande PL-mästarna kan enbart tänka sig att låna ut honom.
(Fabrizio Romano) 

Officiellt: Mingueza till Celta Vigo
Den 23-årige försvararen lämnar Barca för att testa lyckan hos seriekonkurrenten.
(RC Celta)

Fábregas snart i Como
Den 35-årige spanjoren ska ha kommit överens med Serie B-klubben om ett kontrakt. Nu återstår bara en läkarundersökning innan mittfältaren skriver på och flyttar till Italien.
(Nicolo Schira)

Newcastle in i jakten på Werner
Storsatsande Newcastle ska vara senast i raden att visa intresse för Chelseas tyske anfallare. Werner ser ut att vilja söka sig bort från de kungsblå i sommar. Sedan tidigare har 26-åringen ryktats till Juventus, Leipzig och Real Madrid.
(Ekrem Konur) 

…Och i samtal med Cornet?
Skatorna ska ha tagit kontakt med den ivorianske mittfältaren för att visa sitt intresse men ännu har inget konkret bud skickats till Burnley.
(90min) 

Sanchez på Marseilles radar
Inters chilenske anfallare ser inte ut att ingå i klubbens planer inför nästa säsong. 33-åringen har haft svårt att prestera i Milano och mycket talar för att han vill se sig om efter en ny klubb i sommar.
(The Mirror) 

Officiellt: Ny förstalags-coach till Manchester United
Erik ten Hag har adderat 44-årige Benni Mccarthy till tränarstaben inför den kommande säsongen.
(Manchester United) 

Valencia pushar på för Arthur
Juventus-mittfältaren kan inom kort bli klar för La Liga-klubben som vill få till en lånedeal med Juventus.
(Nicolo Schira)

Braithwaite vill bryta kontraktet
Barcelonas anfallare ser ut att få skralt med speltid i den spanska storklubben nästa säsong. Det gör att han nu vill bryta sitt kontrakt med klubben och se sig om efter något nytt. Klubbar från Italien, Frankrike och Spanien ska vara intresserade av danskens signatur.
(Ekrem Konur)

*** ***

Lördagens Sillysvep 
 

Svenskafans.com2022-07-31 19:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans